Echipa Nationala

Razvan Rat anunta tactica Romaniei la EURO 2016: "Ideea e sa nu luam gol"

Capitan al nationalei Romaniei, fundasul Razvan Rat a vorbit intr-un interviu acordat pentru site-ul UEFA despre strategia tricolorilor la turneul final al Campionatului European din vara anului 2016.

“Cred ca avem un stil bazat pe defensiva. In aparare suntem abili din punct de vedere tactic. Ideea este sa nu luam gol, iar apoi sa ne cream ocazii si sa marcam. Lucrul cel mai important este apararea”, este de parere Rat.

In plus, Rat considera ca nationala Romaniei poate fi comparata, evident pastrand proportiile, cu echipa spaniola Atletico Madrid a lui Diego “Cholo” Simeone.

De asemenea, capitanul tricolorilor a vorbit si despre grupa din care face parte Romania la EURO 2016.

“Este o grupa echilibrata, cu Franta favorita. Este gazda si are o echipa de top. Primul meci va fi foarte important pentru noi, desi toata presiunea va apasa pe adversari. Franta e mai buna decat Romania, dar orice se poate intampla. Vom vedea pe teren. Vrem sa trecem de faza grupelor”, a mai spus Rat.

In varsta de 34 ani, Rat are 108 selectii la nationala si doua goluri marcate. Acesta evolueaza in prezent pentru Rayo Vallecano in La Liga.

Interesant este ca Rat a debutat la nationala in 2002 chiar pe Stade de France intr-o partida amicala contra Frantei, meci pierdut de ai nostri cu 2-1.



Razvan Rat anunta tactica Romaniei la EURO 2016: "Ideea e sa nu luam gol"