Echipa Nationala

Razvan Burleanu ar fi putut face astazi in 4 ani ce nu a reusit Mircea Sandu intr-un sfert de secol!

Sursă foto: frf.ro

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, ar fi putut aduce astazi, sub conducerea sa, cea mai mare performanta a fotbalului romanesc de tineret din fotbalul modern. 

Echipele de tineret, U20 si U19, ale Romaniei au fost invizibile in anii de fotbal modern.

Echipa U20 a ajuns o singura data la un turneu final mondial de tineret, in anul 1981, cand a ocupat locul al treilea. Am terminat atunci 1-1 cu Brazilia, dar am invins cu 1-0 Italia si Coreea de Sud in grupe, pentru ca apoi sa invingem Uruguay in „sferturi” si sa pierdem in semifinale cu 1-0 in fata Germaniei. Am luat bronzul trecand in finala mica de Anglia cu 1-0.

La U19 am avut trei calificari la EURO, dar doua doua pe merit, trecand de niste preliminarii. Am luat un loc 2 in 1960, apoi am luat titlul in 1962. In 2011, Mircea Sandu, pe fondul unor rezultate inexistente la tineret, reusea sa organizeze EURO U19 in Romania si sa ii duca automat pe micii tricolori la turneul final, fara a fi nevoie sa treaca de niste preliminarii. Insa, chiar si asa, la a treia participare din istorie, ca gazda, Romania a avut un parcurs dezastrous, pierzand cu Cehia (1-3), Grecia (0-1) si luand singurul punct din grupe gratie unui 0-0 cu Irlanda.

Astfel, intr-un sfert de secol de mandat al precedentului presedinte de la FRF, Romania a vazut un singur turneu final european la tineret la care am ajuns din postura de gazda. Faptele arata ca nu am mai avut echipe de tineri de valoare, jucatori la care sa speram ca vor duce la un moment dat steagul sus, mai departe, la seniori.

Acest lucru a fost pe cale sa se opreasca astazi. Criticat din toate partile, Razvan Burleanu a reusit in 4 ani de zile sa construiasca la tineret. O arata faptele. Am jucat astazi cu Ucraina in ultimul meci in grupele de calificare si, in cazul unui rezultat de egalitate, am fi ajuns la EURO 2019 U19. Este pentru prima oara cand un meci de tineret este transmis in direct pe doua posturi de televiziune. Insa, Romania a pierdut si a ratat dramatic calificarea la EURO 2019 U19. Meciul a fost live text pe onlinesport.ro, astazi de la ora 19:00.

Daca Romania ar fi reusit astazi calificarea, am fi asistat la cea mai mare performanta la tineret din ultimii 37 de ani, lasand la o parte EURO 2011 cand am ajuns acolo pe „merite organizatorice”.



Razvan Burleanu ar fi putut face astazi in 4 ani ce nu a reusit Mircea Sandu intr-un sfert de secol!