Echipa Nationala

Rămâne Edward Iordănescu la națională dacă obține calificarea la EURO 2024?

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Instalat la cârma naționalei într-un moment delicat, Edward Iordănescu a reușit să aducă naționala tricoloră în postura de a fi la mâna ei pentru calificarea la Campionatul European.

După opt ani de secetă tricolorii au din nou șansa de a juca pe scena mare a fotbalului din Europa. Avem nevoie de un punct în meciul cu Israel pentru a nu mai aștepta meciul final din grupa de calificare, cu Elveția.

Edward Iordănescu va conduce echipa națională la turneul final, dacă ne calificăm, dar rămâne un mare semn de întrebare ce se va întâmpla după Campionatul European.

Actualul selecționer a afirmat în cercul apropiaților săi că va renunța la cârma naționalei după EURO 2024 indiferent de rezultatele de acolo, dar dinspre FRF intenția este de a continua munca începută în această campanie.

”Va depinde numai de el dacă vrea să-și continue munca. De când lucrez eu aici Federația nu a dat niciun antrenor afară. Și-au încheiat mandatele și chiar li s-a propus prelungirea în situații nu atât de fericite.

”Mi se pare normal ca el să rămână și cred că va rămâne”, a transmis Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, pentru Fanatik.

În vârstă de 45 de ani, Edward Iordănescu a fost numit selecționer la prima reprezentativă a României pe 26 ianuarie 2022 și a adunat 18 meciuri pe banca tricolorilor.

Bilanțul acestuia la națională este de șapte victorii, șase remize și cinci înfrângeri.

România este neînvinsă în preliminariile EURO 2024 după disputarea a opt meciuri și are cea mai bună defensivă, cu doar patru goluri primite.Rămâne Edward Iordănescu la națională dacă obține calificarea la EURO 2024?