Echipa Nationala

Radu Drăgușin: ”Vrem să ieșim din grupă. Este un obiectiv pe care îl putem atinge”

Fundașul Radu Drăgușin a vorbit, marți, într-o conferință de presă despre obiectul naționalei României la EURO 2024.

”Suntem foarte entuziasmați că am ajuns aici. E un sentiment de mândrie, pentru că este un lucru pentru care am muncit și pe care ni l-am dorit.

”Starea de spirit nu s-a schimbat de la începutul cantonamentului. Nu s-a schimbat nici măcar după aceste două meciuri. Atitudinea și atmosfera ne-a calificat, am înțeles lucrul acesta și le menținem.

”Nivelul ridicat care este acolo (n.r. – Tottenham) te ajută să evoluezi în carieră. E o lume total diferită. Sper să-mi ajut echipa și colegii. Cum ne apărăm acolo e diferit față de națională.

”Noi am plecat de la ultimul meci cu gândul că vrem să ieșim din această grupă. Cred că este un obiectiv pe care putem să-l atingem, pentru că noi mereu am fost cu șansa a doua. Majoritatea nu au crezut că putem reuși și faptul că am reușit trebuie să ne dea multă încredere.

”Nu neapărat suntem outsiderii acestei grupe, eu nu cred asta.

”După meciuri e normal să fie niște reacții mai aprinse, dar o pot spune cu toată siguranța că suntem încrezători, suntem mai uniți ca niciodată. Aceste două amicale ne-au dat multe răspunsuri, pentru că am fost sinceri între noi. Suntem pregătiți să înfruntăm acest EURO.

”În perioada următoare vom studia foarte bine Ucraina și vom încerca să facem un plan de a câștiga meciul.

”Sper și cred să avem cât mai mulți fani la stadion. Poate nu-și dau seama cât de importanți sunt la stadion cu o cântare și încurajare atunci când lucrurile nu merg chiar așa bine.

”Statistic, primele două meciuri din grupe sunt foarte închise. Echipele nu riscă. Fiecare meci te poate califica sau poți ieși. Noi trebuie să fim echilibrați, nu trebuie nici să ne aruncăm, dar nici să avem o abordare foarte moale”, a declarat Radu Drăgușin.

Naționala României a ajuns în Germania pentru EURO 2024. Unde sunt cazați tricolorii

România a ajuns luni în Germania, cu o săptămână înaintea debutului la EURO 2024.

Tricolorii vor înfrunta Ucraina, pe 17 iunie, cu începere de la ora 16:00.Radu Drăgușin: ”Vrem să ieșim din grupă. Este un obiectiv pe care îl putem atinge”