Echipa Nationala

Romania U21 | Pulsul tricolorilor mici inaintea debutului la Campionatul European. Adrian Petre: “Sa ne coboram asteptarile”

Pentru atacantul Adrian Petre turneul final U21 din Ungaria este al doilea consecutiv la care participa cu nationala de tineret a Romaniei.

“Nu conteaza ca am ajuns pe final in lot. Eram pregatit sa fiu chemat. Inseamna o responsabilitate, o mandrie sa fiu la al doilea Campionat European consecutiv. Sunt asteptari de la mine, de la echipa si sunt pregatit sa ajut.

“E o atmosfera diferita fata de ce-a fost acum doi ani. Ne-au ajutat foarte mult suporterii atunci si asta ne-a dat putere. Acum trebuie sa abordam diferit meciurile, dar avem incredere. Fara fani este un minus pentru noi, dar trebuie sa ne motiveze mai mult. Pentru noi conteaza cel mai mult sa castige echipa”.

“In Italia eram cotati cu sansa a patra, acum suntem cotati cu a treia sansa. Am reusit sa facem surpriza atunci si lumea se asteapta la fel. Trebuie sa ne coboram asteptarile pentru a nu fi dezamagiti. Trebuie sa luam pas cu pas fara sa gandim ca Ungaria nu ne va pune probleme. La acest nivel nu sunt asa mari diferente intre echipe. Cum am fost noi, acum Ungaria poate produce surpriza”, a declarat Petre intr-o conferinta de presa organizata la Budapesta.

Mihai Esanu a fost convocat in premiera la nationala de tineret dupa ce s-a impus ca titular in poarta lui Dinamo.

“Ma bucur ca am reusit sa prind Campionatul European. Este o mandrie sa imbraci acest tricou. Imi doresc sa nu fie singura convocare, sa am de ce sa mai vin inca o data.

“Am jucat la Dinamo 2 in Liga 3 din cauza ca am fost accidentat o perioada lunga de timp si a trebuit sa trec prin acesti pasi. Lucrurile s-au intamplat repede si nu pot decat sa ma bucur ca sunt aici.

“Am vazut de la televizor Campionatul European acum doi ani. Ma bucur ca sunt alaturi de colegi si ca am reusit sa intru in circuitul echipei nationale. Ne dorim sa facem o figura frumoasa”, a spus si Esanu.

Romania face parte din Grupa A, alaturi de Olanda, Ungaria si Germania.

Toate meciurile tricolorilor se vor disputa la Budapesta si nu vor avea spectatori din cauza pandemiei de coronavirus.

Romania debuteaza la turneul final, miercuri seara, de la 22:00, impotriva Olandei.



Romania U21 | Pulsul tricolorilor mici inaintea debutului la Campionatul European. Adrian Petre: “Sa ne coboram asteptarile”