Echipa Nationala

Prostia se plateste! Doua erori ne aduc infrangerea in Suedia

Sursă foto: https://www.frf.ro

Nationala Romaniei a debutat cu o infrangere in campania de calificare la EURO 2020 si a lasat toate punctele Suediei in deplasare de la Stockholm, dupa un 2-1 (2-0), marcat de erorile defensive din prima repriza.

Romania s-a trezit la viata in partea secunda si a redus din diferenta, dar apoi pana la final n-a reusit sa marcheze golul care ar fi salvat punctul asteptat de Contra.

Nimic nu este inca pierdut in perspectiva calificarii la EURO 2020 si nu trebuie facuta neaparat inmormantare dupa aceasta infrangere, dar sansele au scazut din cate erau. Adica nu foarte multe, sa recunoastem!

Asa am trait Suedia - Romania 2-1

Meciul de pe Friends Arena incepuse promitator pentru Romania, echipa noastra avand cateva actiuni promitatoare la poarta lui Olsen.

Fara insa a ne crea nicio ocazie clara de gol, tricolorii au lasat impresia ca pot fi periculosi la finalizare, dar pana la urma totul s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, o iluzie.

Stanciu a incercat lansarea lui Chipciu in careul advers in minutul 5, dar pentru putin fostul stelist a ratat intalnirea cu mingea.

Acelasi Chipciu a incercat zece minute mai tarziu poarta cu un sut din afara careului. Olsen a fost la post si a retinut fara emotii.

Un minut mai tarziu i-am surprins pe suedezi pe o contra rapida, insa mingea scoasa in centru la Stanciu a fost trimisa de acesta mult peste poarta. O executie complet ratata.

Contra, primele explicatii dupa infrangerea din Suedia: “De ce sa n-avem sanse la calificare?!”

Suedia l-a pierdut pe Lustig in minutul 24, jucator care n-a mai putut continua din cauza unei accidentari. Krafth a intrat in locul acestuia.

In minutul 28, Marin a incercat poarta cu un sut din afara careului, insa mingea a fost mai degraba una de antrenament pentru Olsen.

O eroare in defensiva Romaniei a dus la deschiderea scorului in minutul 34. Centrare din stanga in sase metri, Dragos Grigore a dormit langa Quison si acesta a spus multumesc pentru imprecizie trimitand in poarta.

Tricolorii au dormit in continuare in ghete si cu cinci minute inaintea finalului am mai incasat un gol de la Claesson cu sut din interiorul careului.

Romania a ratat cea mai mare ocazie a meciului la zece minute dupa reluare prin Marin, jucator care a trimis incredibil peste poarta din centrul suprafetei de pedeapsa la o minge venita din stanga.

Clasamentul in Grupa Romaniei

O sansa de gol care a prefatat reusita lui Keseru din minutul 57, cand acelasi Marin a centrat ideal in sase metri si varful de la Ludogoret a reluat cu capul in poarta pentru 2-1.

Golul marcat a dat aripi tricolorilor si acelasi Keseru trimitea pe langa poarta in minutul 62 dupa o actiune prelungita de atac.

Selectionerul Cosmin Contra fortat in ultima parte a meciului cu Ianis Hagi si Andrei Ivan in teren, insa cea mai mare ocazie a venit in prelungiri din partea fundasului Sapunaru. O minge reluata din cativa metri in portarul advers.

Romania s-a descoperit mult in aparare si doar interventiile lui Tatarusanu la capul lui Berg si sutul lui Isak au pastrat echipa in meci cu sperante pana la ultimul fluier al lui Michael Oliver.

Golul egalizator n-a mai venit si astfel tricolorii debuteaza cu o infrangere in preliminariile pentru EURO 2020, un meci la finalul caruia platim tribut erorilor dintr-o defensiva in care, cu parare de rau, Sapunaru si Grigore sunt complet depasiti de miza acestei campanii.

Suedia castiga astfel primul meci oficial contra Romaniei in istoria de zece intalniri directe recunoscute de FIFA.

Romania pierde primul meci in deplasare cu Cosmin Contra pe banca!



Prostia se plateste! Doua erori ne aduc infrangerea in Suedia