Echipa Nationala

Prodan, omagiat de zeci de oameni de fotbal si sute de suporteri (video)

Trupul neinsufletit al celui care a fost Daniel Prodan a fost depus vineri la Stadionul National dn Bucuresti, iar o multime de oameni de fotbal si suporteri au tinut sa ii faca una dintre ultimele vizite. Iata ce am vazut si ce am filmat acolo. 

Gica Popescu, Ionut Lupescu, Mircea Sandu, Marian Aliuta, Titi Dumitriu, Florin Prunea, Viorel Moldovan, Bogdan Stelea, Basarab Panduru, Miodrag Belodedici, Anghel Iordanescu, Nicolae Dica si Sorin Paraschiv sunt cativa dintre oamenii de fotbal pe care i-am vazut vineri la Arena Nationala, pentru un ultim omagiu adus lui Didi Prodan.

Gica Popescu, Mircea Sandu si Titi Dumitriu au fost foarte implicati in lucrurile de acolo. Iordanescu a venit alaturi de doi dintre baietii lui si a depus o coroana de dimensiuni impresionante. Dumitriu, omul care l-a antrenat pe Prodan la Steaua intre 1994 si 1997, a tinut sa dea mana si cu fiecare suporter stelist trecut pe la capataiul fostului jucator.

Alti fani ai echipei nationale de toate varstele au tinut sa fie alaturi de Prodan si de familia indurerata. Nu putini au fost cei pe care emotiile i-au coplesit. Am vazut lacrimi in ochii oamenilor simpli care l-au cunoscut pe Prodan de la televizor sau de pe stadioane si care au apreciat meritele acestui component de baza al Generatiei de Aur.

Aflat la rand pentru a-si lua adio de la Prodan, unui suporteri trecut bine de varsta a doua i-a sunat telefonul din care a rasunat un cunosct imn, dupa multi cel mai frumos din fotbalul romanesc: "Suntem peste tot acasa, portile...". Omul a apucat sa-l opreasca in graba pentru a nu strica linistea. Era un rapidist venit sa-i aduca un omagiu lui Prodan, jucator care s-a facut respectat pe terenul de joc dincolo de culorile pe care le-a imbracat. Inainte de a fi stelist, Didi Prodan a fost un roman adevarat cu vorba si cu fapta, iar in memoria colectiva micile gesturi fac diferenta. Ne amintim de momentul meciului cu Ungaria, cand Didi s-a prezentat la Saftica imbracat in costum popular.

Aproximativ 1.000 de suporteri si-au facut aparitia dupa ora 17 si au scandat 'Didi Prodan, te vom iubi mereu'. Grosul fanilor a fost compus din reprezentanti ai Peluzei Sud, dar in mijlocul lor i-am vazut de asemenea pe Jean Pavel, liderul Armatei Ultra din anii 90, si pe Dorin Taban, unul dintre liderii actuali ai Peluzei Nord.

Pentru multi stelisti Pavel a ramas inca unicul lider al suporterilor, acesta imbratisandu-se foarte cordial cu Belodedici si Panduru, jucatori care au scris istorie pentru Steaua alaturi de Prodan in anii 90.

Purtat pe brate de fosti componenti ai echipei nationale din Generatia de Aur, sicriul lui Daniel Prodan a fost scos din Arena Nationala in aplauzele celor prezenti. Suporterii au creat un culoar viu pe treptele stadionul si au scandat numele celui care a fost si va ramane in inimile oamenilor Daniel "Didi" Prodan.

Imagini filmate cu o camera GoPro Hero Black Edition, oferita de GoPro Romania



Prodan, omagiat de zeci de oameni de fotbal si sute de suporteri (video)