Echipa Nationala

Prezentarea lui Cosmin Contra la echipa nationala

Sursă foto: FRF.ro

Cosmin Contra a fost prezentat oficial in postul de selectioner al echipei nationale, vineri seara, cu incepere de la ora 19:00, intr-o conferinta organizata la Casa Fotbalului dupa sedinta Comitetului Executiv.

19:35 Conferinta de presa de la Arena Nationala s-a incheiat.

19:32 Contra: "Voi incerca sa respect posturile jucatorilor si forma de moment. Stiu ca nu voi reusi sa multumesc pe toata lumea. Voi incerca sa fiu cat mai inspirat in tot ceea ce aleg in functie de forma jucatorilor si de adversarul intalnit".

19:31 Contra: "Stanciu este un jucator tanar care n-are continuitate la echipa de club, dar este valoros si trebuie sa avem grija de el".

19:26 Burleanu: "Adi Mutu ne-a vizitat sa-l felicite pe Cosmin. Discutiile au fost confidentiale. Echipa nationala are nevoie de orice valoare adaugata si ca federatie ne gandim sa facem tot posibilul pentru reintegrarea toti fostilor mari fotbalisti".

19:21 Burleanu: "Dan Petrescu si Cosmin Contra au fost singurii antrenori cu care am discutat preluarea echipei nationale".

19:20 Contra: "Singura strategie pentru urmatoarele doua meciuri din preliminarii este sa le castig, sau cel putin sa incerc sa le castig".

19:19 Contra: "Am in plan sa merg la Roma pentru a discuta cu Stefan Radu, dar voi incerca sa-l readuc la echipa nationala. Voi merge si voi vorbi cu el. Vom vedea cand ma voi intalni cu el".

19:17 Contra: "Staff-ul va fi format din Jerry Gane si Adrian Mihalcea, secunzi, si Javi Reyes, preparator fizic".

19:13 Contra: "Orice jucator are portile deschise la nationala. Depinde de performantele pe care le va avea Alibec pana la urmatorul meci. Sunt peste 60 de jucatori pe care ii urmarim si avem informatii despre toti acesti jucatori".

19:12 Contra: "Lobont are aceleasi principii ca mine. Este nevoie de spirit de lupta, performanta, de un spirit de echipa si Bogdan Lobont intruneste toate aceste conditii. Pe viitor ma gandesc sa faca parte din staff-ul meu si am nevoie sa-si indeplineasca aceleasi sarcini pe care le are acum la Roma".

19:11 Contra: "S-a pierdut placerea de a veni la echipa nationala. Am pierdut din mentalitatea pe care o aveam anii trecuti, cand nu ne era frica de nicio echipa. Am pierdut din agresivitate. Jucatorii trebuie sa aiba sentimentul ca joaca pentru 23 milioane de oameni si nu doar pentru ei. Trebuie sa-i ajutam sa inteleaga lucrul acesta".

19:08 Contra: "Cred ca in cei 6-7 ani de cariera am acumulat destula experienta. Nu pot sa ma consider un antrenor cu experienta, dar sunt capabil sa compensez aceasta lipsa de experienta cu alte lucruri care sa echilibreze aceasta balanta. Sunt un antrenor mult mai bine pregatit dupa fiecare an care trece si mult mai capabil sa iau decizii in momentele grele. Valoarea jucatorilor e relativa si se poate compensa lipsa de valoare cu alte lucruri pentru a echilibra jocurile".

19:07 Contra: "Sa ajung selectioner este ca si cum ai antrena o echipa de top din lume. Este o responsabilitate foarte mare si nu exista ceva mai mare decat sa antrenezi echipa nationala a tarii tale".

19:06 Contra: "Vreau sa multumesc membrilor Comisiei Tehnice care m-au propus ca selectioner al Romaniei, domnului presedinte ca a acceptat si Comitetului Executiv ca m-a votat in unanimitate. De cand mi-am inceput cariera de antrenor am visat sa antrenez echipa nationala. Aceasta sansa vine repede in cariera, dar sunt pregatit pentru aceasta provocare. Stiu ca vin intr-un moment greu al nationalei, dar stiu ca impreuna cu jucatorii putem reveni acolo unde ne este locul, in a doua grupa valorica a fotbalului mondial si sa ne lupta cu forte ale fotbalului. Mi-as dori ca jucatorii sa inteleaga ca trebuie sa dea totul pentru echipa nationala. Nu pot promite decat munca si cu putin noroc sa avem rezultate si sa ne calificam la Campionatul European.

19:05 Stoichita: "Sper ca sub conducerea lui Cosmin jucatorii sa redescopere bucuria de a veni la echipa nationala".

19:02 Burleanu: "Obiectivul lui Contra este calificarea la EURO 2020 si durata contractului sau este pana la finalul calificarilor pentru 2020. Detaliile financiare ale contractului sunt confidentiale. Avem incredere ca vom reusi sa schimbam determinarea, atitudinea si perspectivele de la echipa nationala".

19:01 Burleanu: "Sunt realmente bucuros ca Cosmin Contra este noul selectioner al echipei nationale. Intram intr-o noua etapa si speram sa fie una de succes. Ii multumesc si lui Christoph Daum pentru tot ceea ce a reusit sa dezvolte la nivelul primei reprezentative".

19:00 Razvan Burleanu, presedintle FRF, deschide conferinta de presa in care este prezentat Cosmin Contra in postul de selectioner al Romaniei.



Prezentarea lui Cosmin Contra la echipa nationala