Echipa Nationala

Preliminarii EURO 2024: România s-a chinuit pentru o victorie la limită cu Belarus

Sursă foto: FRF.ro

Echipa națională a României are punctaj maxim după primele două meciuri din preliminariile EURO 2024, dar sunt două victorii mincinoase, cel puțin succesul de pe teren propriu cu Belarus (2-1).

Un meci în care am jucat fotbal doar o repriză, când am marcat de două ori, după care am încercat să păcălim fotbalul și era să pierdem victoria printre degete.

Finalul a arătat rău pentru tricolori, aceștia amintind de prestațiile jalnice din Liga Națiunilor, ediția 2022.

România a deschis scorul prin Nicolae Stanciu, în minutul 16, cu un șut direct din lovitură liberă. Tricolorii au continuat să preseze și golul de 2-0 a venit după alte trei minute.

Fundașul central Andrei Burcă a apărut la finalizare în careul advers și a deviat cu exteriorul în poartă. Este primul gol marcat de Burcă la echipa națională.

După marcarea celor două goluri echipa României s-a stins în ofensivă și până la pauză am mai avut doar două lovituri cu capul pe lângă poartă, prin Man (min.27) și Alibec (min.44).

ACCIDENTARE – România l-a pierdut pe închizătorul Tudor Băluță începând cu minutul 38. În locul acestuia a intrat Alexandru Cicâldău.

Partea secundă a debutat cu un mare avertisment pentru poarta tricolorilor la o eroare comisă de portarul Ionuț Radu.

În minutul 58, România a ratat o mare ocazie prin Denis Alibec, jucător al cărui șut din șase metri a izbit violent bara transversală.

Au urmat minute slabe de joc pentru tricolori care au scăzut extrem de mult ritmul, iar Belarus a fost aproape de gol prin Volkov în minutul 76. Acesta a reluat din centrul careului direct în brațele lui Radu.

De la bara lui Alibec am mai amenințat poarta adversă abia în minutul 81 prin Dobre, jucător intrat după pauză. Șutul acestuia din marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă.

Belarus a redus din diferență, în minutul 86, cu un șut plasat de Morozau din interiorul careului la colțul lung. Un gol care ne-a dat mari emoții în minutele de final pentru cele trei puncte.

În continuare lipsiți de vlagă la centrul terenului și de inspirație în atac, România a trecut linia de sosire ca un maratonist ajuns la final în genunchi.

STATISTICĂ – Belarus a avut mai multe șuturi pe poartă (4-3), în timp ce România a dominat la cornere (9-0).

Pentru România urmează două meciuri în deplasare, în iunie, cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie). Vedeți aici programul complet al preliminariilor pentru naționala României.

CASETA TEHNICĂ

România: 12. Radu – 4. Manea, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 13. Opruţ – 18. R. Marin, 6. Băluţă (8. Cicâldău '44), 10. Stanciu (14. M. Marin '77) – 21. Moruţan (17. Dobre '65), 7. Alibec (19.  Fl, Tănase '77), 20. Man (22. Popescu '65). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Belarus: 1. Plotnikov – 7. Bykov, 20. Volkov, 4. Khadarkevich, 22. Malkevich – 17. Kovalev (19. Grechikho '85), 6. Selyava, 14. Yablonski (21. Klimovich '64), 9. Ebong – 10. Bakhar (23. Marozau '77), 11. Khvaschinski (15. Yuzechuk '46). Selecţioner: Georgi Kondratiev.

Cartonaşe galbene: Stanciu '62, Cicâldău '66, Popescu '74 / Malkevich '49, Khadarkevich '63

Meciul a fost condus la centru de olandezul Allard Lindhout.



Preliminarii EURO 2024: România s-a chinuit pentru o victorie la limită cu Belarus