Echipa Nationala

Poate fi echipa FRF vinovata moral, indirect, de moartea lui Prodan?

M-am gandit azi toata ziua daca sa scriu aceste randuri si nu sunt hotarat ca am procedat bine nici macar acum cand le scriu, pentru ca eu sunt nimeni ca sa judec pe altcineva. Nu stiu daca fac bine. In mod cert, nu vreau sa judec pe nimeni, ci as vrea doar sa incerc sa pun cap la cap niste afirmatii legate de aceasta tragedie care atinge sportul romanesc.


Sursa: Imagini filmate si produse de Dolce Sport

Au existat nume, joi, la cateva ore dupa moartea lui Didi Prodan care au afirmat ca fostul fotbalist a fost stresat in urma cu doi ani, cand a fost dat afara de la Federatia Romana de Fotbal. Florin Prunea, acum la Iasi, a afirmat ca Prodan a fost fortat sa plece de la Federatie de noua echipa aleasa atunci, in frunte cu Razvan Burleanu.

Gica Popescu a spus si el joi ca Prodan a fost foarte afectat dupa ce a ramas fara acel loc de munca.

Si Prunea, dar si Popescu, pot fi subiectivi din motive lense de inteles. Ambii au avut de suferit si ei de pe urma noii conduceri a FRF. Declaratiile lor, insa, merg voalat spre niste acuze ascunse, si anume ca Prodan a avut de suferit la acel moment, iar suferinta ar fi putut cauza in timp aceasta disparitie prematura. Este parerea lor. 

Oricum ar fi, Prodan nu era genul lui Popescu sau Hagi sa aiba o avere, ci era multumit cu un job care ii asigura existenta, legat de domeniul sportului. Un job pe care l-a pierdut.

Nimeni nu stie in ce masura acel episod i-a afectat sanatatea lui Prodan. Este cineva care stie, dar nu o vom afla noi acum, aici, ci ei atunci si acolo.

Este posibil ca si Prodan sa se fi „otravit” singur in disputa din ultimii ani contra FRF, iar acest lucru sa fi contat.

Despre FRF, nu cunosc ce s-a intamplat in spatele usilor inchise si nici nu ma intereseaza.

Este posibil ca totul sa fi fost sa fie, fara nici o putinta de schimbare. La fel ca o piesa de masina care are viata ei si se poate strica si atunci cand masina sta pe loc, fiecare piesa din noi are si ea viata ei. Din pacate, nu am ajuns la nivelul sa ne producem piese pentru noi si nici sa stim cand aceste piese vor ceda.

Se spune sa nu faci rau nici cu cuvantul, nici cu gandul, nici cu fapta, cu voie sau fara de voie. Nu vreau sa fac rau nimanui cu aceste randuri, nici sa produc remuscari si nici acuzatii neadevarate. Am pus doar cap la cap niste declaratii si ceea ce eu cred ca au dorit ele sa insemne atunci cand au fost emise in public. 

Privind faptele legate de noua conducere a FRF, la doi ani si jumatate dupa marea schimbare a lui Mircea Sandu, pot spune ca zicala conform careia „Schimbarea regelui este bucuria nebunilor” nu poate ilustra mai bine ceea ce s-a intamplat.

Iar aici pot explica si de ce. De bine de rau, Mircea Sandu a avut niste oameni de fotbal langa el. Prodan, Prunea, Lupescu si altii. Din punctul meu de vedere Sandu trebuia sa plece, avea prea multi ani acolo, dar „puterea” ar fi fost indicat sa fie preluata tot de niste oameni de fotbal, unii mai buni. De fapt, aceasta a fost la acel moment si strategia lui Sandu, dar ne aducem aminte ca  Gica Popescu, omul lui Sandu, a fost condamnat la inchisoare in Dosarul Transferurilor chiar cu o zi inainte de alegerile de la Federatie de pe 5 martie 2014.

Incet-incet, noua echipa de la FRF a parut ca indeparteaza oamenii de fotbal. La acest moment ca oameni de fotbal in Federatie sunt Jean Vladoiu si Miodrag Belodedici. Daca ar fi sa ne luam dupa Prunea, echipa nationala e condusa din umbra de un fost jurnalist de sport care a antrenat la un moment dat cu succes in ligile inferioare. Dar, din nou, sa consideram sursa, este vorba de un om subiectiv.

A meritat epurarea, de dragul epurarii sau cu credinta ca se vor face lucruri mai bine, a oamenilor de fotbal din FRF? Precum  doi magneti care sunt fortati sa se uneasca avand aceiasi poli, Federatia si oamenii importanti de fotbal din Romania de fapt s-au indepartat din ce in ce mai mult. 

Cam aceasta este situatia de acum si, din pacate, rezultatele in fotbalul romanesc sunt pe o panta descendenta. Recunosc, nu pot sa nu ma intreb daca nu supararea a fost cea care a pus capat prematur zilelor lui Prodan. Si, daca  macar 0,1% a fost asa, nu stiu daca un pumn de arginti a meritat.

Chiar daca a fost sau nu a fost asa, sanatate.

[news-121955]



Poate fi echipa FRF vinovata moral, indirect, de moartea lui Prodan?