Echipa Nationala

Oficial si definitiv, adio EURO 2020 pentru Romania!

Sursă foto: https://twitter.com/spidy75

Nationala Romaniei nu va fi prezenta la EURO 2020, turneu final care a fost amanat pentru vara anului viitor in contextul pandemiei de coronavirus, dupa 1-2 in deplasare cu Islanda.

Dupa ce au ratat calificarea directa din preliminariile clasice, ne amintim de acel 0-5 cu Spania din deplasare in ultima etapa, tricolorii au irosit si nesperata sansa oferita de UEFA pierzatoarelor din Liga Natiunilor.

Romania trebuia sa obtina doua victorii contra unor adversari totusi din urna a doua spre a treia valorica.

Primul obstacol a insemnat si sfarsitul pentru tricolori, naufragiati aproape de zero grade in mijlocul Oceanului Atlantic.

Sigurdsson a miscat tabela de doua ori in prima repriza. Un sut de pe linia careului de 16 metri in stanga unui Tatarusanu anchilozat de stat pe banca la Lyon si AC Milan a dezmortit tabela.

Apoi, naturalizatul Camora caruia ii putem spune si Camorasson pentru eroarea comisa l-a scos din offside pe acelasi Sigurdsson care a bagat-o in poarta cu un sut frumos plasat la coltul lung.

Mirel Radoi a mutat ofensiv la pauza cu trei tineri jucatori in amintirea verii lui 2019 si a Europeanului U21.

Romania n-a creat pericolul de care avea atata nevoie la poarta islandeza.

Norocul nostru a purtat insa numele VAR-ului, centralul Damir Skomina acordand o lovitura de la 11 metri pentru un cot fara balon la Burca.

Maxim a transformat de la punctul cu...var, iar Romania avea la dispozitie jumatate de ora pentru a forta cel putin prelungirile.

Zis si facut, doar ca de la vorbe la fapte a fost o cale la fel de lunga precum cea dintre Romania si Islanda cand privesti pe harta globului pamantesc.

Ultimul fluier ne-a gasit in dezavantaj pe tabela si oficial eliminati din cursa pentru un EURO 2020 la care n-am fi ajuns, probabil, nici daca am fi luat de la capat, din nou, preliminariile.

In alta ordine de idei, Islanda va intalni Ungaria, la Budapesta, pentru un loc la turneul final. Maghiarii au invins Bulgaria in deplasare, cu 3-1, dupa ce au avut chiar 3-0 pe tabela.

Eliminarea Romaniei mai inseamna si ca in Grupa C, cu meciuri gazduite de Arena Nationala, va ajunge castigatoarea Traseului D, adica o echipa din ultimul esalon valoric in ierarhia Ligii Natiunilor.

Caseta tehnica

Islanda: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason '86), Magnusson - Traustason, Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson (Sigurjonsson '83) - G. Sigurdsson, Finnbogason (Sightorsson '75). Selecţioner Erik Hamren;

România:  Tătăruşanu - Manea, Burcă, Bălaşa, Camora - Stanciu (Cicâldău '87), Creţu, Maxim (Keşeru '80) - Deac (Iancu '46), Alibec (Puşcaş '46), Maxim (I. Hagi '46). Selecţioner Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: R. Sigurdsson '62 / Maxim '36, Iancu '90+5

Arbitri: Damir Skomina - Jure Praprotnik şi Rober Vukan - Rade Obrenovici (toţi din Slovenia);



Oficial si definitiv, adio EURO 2020 pentru Romania!