Echipa Nationala

Nu ne mai vindecam! Romania rateaza victoria cu Irlanda de Nord in superioritate numerica

Sursă foto: https://twitter.com/NorthernIreland

Romania a debutat in noua editie de UEFA Nations League cu un egal pe teren propriu, scor 1-1, in fata Irlandei de Nord.

Un meci pe care tricolorii l-au avut in mana, dar la finalul caruia au parasit terenul cu capul plecat la fel ca in multe alte ocazii.

Puscas a deschis scorul in minutul 25 si ne-am crezut invingatori la adapostul unui avantaj minim.

Cu un jucator in plus pe teren inca din minutul 39, Romania nu doar ca nu a reusit sa tina de scor pana la final, dar am reusit contraperformanta de a primi gol in minutul 88 dupa o faza fixa.

Centrare in careu, Tosca depasit de minge, Chiriches fara reactie, iar Tatarusanu a iesit tarziu din poarta. Ingredientele ideale pentru ca Whyte sa aduca egalarea pentru Irlanda de Nord.

Pe acelasi subiect:
Reactia lui Mirel Radoi dupa debutul la prima reprezentativa

Alibec, acid la adresa lui Marica: "Sa vina el sa joace". De unde a pornit disputa

O echipa curajoasa care la 0-1 si in inferioritate numerica a fortat pe final cu Lafferty in teren, iar prezenta celui de-al doilea marcator din istorie si-a spus cuvantul.

Romania a avut si ghinion, sa recunoastem, Alibec fiind aproape de 2-1 la faza imediat urmatoare primirii golului. Bara transversala s-a opus la sutul atacantului nostru.

Trei ocazii mari de gol a avut Romania la 1-0 in partea secunda, cand portarul advers si imprecizia au facut ca tabela sa ramana nemodificata.

Austria a invins Norvegia in deplasare, cu 2-1, in cealalta partida a Grupei 1 din Liga B.

Romania va intalni Austria in deplasare, luni seara, de la 21:45. Un meci pe care suntem in primul rand condamnati sa nu-l pierdem pentru a nu ne lua adio atat de devreme de la dezideratul castigarii grupei.

Asa am trait Romania - Irlanda de Nord

Caseta tehnica

România: Tătăruşanu – Hanca (Nedelcearu '86), Chiricheş, Toşca, Bancu – Maxim, Cicâldău (Nistor '74), Stanciu – Hagi (Creţu ' 57) – Puşcaş, Alibec. Selecţioner Mirel Rădoi;

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard (Smith '90+1) – Dallas, Davis, C. Evans (Lafferty '77), Lewis, Saville – Magennis, Washington (Whyte '65). Selecţioner Ian Baraclough.

Cartonaşe galbene: Hagi '42, Nistor '78 / Magennis '13 şi '39, Evans '33.

Arbitri: Francois Letexier - Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni - Amaury Delerue.

Maggenis a fost eliminat de la oaspeti in minutul 39 pentru cumul de cartonase galbene.



Nu ne mai vindecam! Romania rateaza victoria cu Irlanda de Nord in superioritate numerica