Echipa Nationala

Nu conteaza sexul! Esec usturator pentru Romania si la fotbalul feminin

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaFeminina/

Nationala feminina de fotbal a Romaniei a pierdut de o maniera categorica intalnirea cu Italia din preliminariile Cupei Mondiale editia 2023.

Tricolorele au fost invinse de Italia, cu 0-5, intr-un meci disputat, marti seara, la Voluntari, in Grupa G a calificarilor.

Girelli a reusit un hattrick in minutele 53, 62 si 90+4.

Bonansea si Pirone au fost celelalte marcatoare ale Italiei.

Romania ocupa locul trei intr-un clasament condus de Elvetia (18 puncte / sase meciuri), in timp ce Italia este a doua (15 puncte / sase meciuri.

Noua puncte a obtinut Romania in cinci meciuri.

Urmeaza Croatia (4 puncte), Lituania (1 punct) si Moldova (0 puncte).

Preliminariile continua in 2022, iar Romania va intalni Elvetia pe teren propriu (8 aprilie), Croatia in deplasare (12 aprilie), Moldova in deplasare (24 iunie), Lituania in deplasare (2 septembrie) si Italia in deplasare (6 septembrie).

Castigatoarea grupei se califica direct la turneul final gazduit de Australia si Noua Zeelanda in 2023.

Echipele clasate pe locurile secunde in cele noua grupe preliminare vor participa la un playoff care mai ofera doua locuri la turneul final. O a treia echipa va ajunge intr-un baraj intercontinental.

Sansele ca Romania sa prinda macar locul al doilea sunt reduse dupa rezultatele de pana acum.Nu conteaza sexul! Esec usturator pentru Romania si la fotbalul feminin