Echipa Nationala

Ne multumim cu simpla prezenta la Europeanul de tineret?

Nationala de tineret a Romaniei participa dupa 21 ani la un turneu final european pentru tineret, iar asteptarile sunt mai degraba rezervate daca ne uitam la cotele celorlalte formatii participante.

Prin calificarea intre primele 12 din Europa la acest segment de varsta echipa Romaniei a obtinut o performanta in sine, dar ne multimim doar cu atat?

Generatia actuala nu are nimic de pierdut si ramane de vazut daca baietii vor forma o echipa ca spirit sau fiecare jucator va incerca sa profite de aceasta oportunitate pentru a se remarca individual cu gandul la un posibil viitor transfer al carierei.

Despre sansele Romaniei la Campionatul European de tineret a vorbit si Razvan Burleanu, presedintele FRF, intr-o conferinta de presa.

"E normal sa ai o cota atat de joasa, pentru ca n-am mai fost de 21 ani la un turneul final. Daca ne uitam la cluburile de unde vin jucatorii, de asemenea sansele sunt foarte reduse. Pe de alta parte ma bazez ca nu avem nimic de pierdut. Orice am face la acest Campionat European va fi un castig pentru jucatori, cluburi si toti cei implicati", a spus Razvan Burleanu.

"N-as vrea sa pun o presiune pe jucatori, mai ales ca multi dintre ei sunt mai tineri decat adversarii lor. Ar insemna o performanta uriasa ca echipa sa iasa din grupe si sa ajunga in semifinale. Cluburile noastre s-ar putea reorienta spre investitii la nivelul de copii si juniori. Aceasta ar fi realitatea care s-ar schimba in fotbalul romanesc. Cred ca avem deja aceasta realitate", a adaugat presedintele FRF.

Romania debuteaza la turneul final impotriva Croatiei, teoretic adversarul cel mai la indemana intr-o grupa din care mai fac parte Anglia si Franta.

Meciul Romania - Croatia va fi live text pe onlinesport.ro, marti, de la 19:30.



Ne multumim cu simpla prezenta la Europeanul de tineret?