Echipa Nationala

Ne-au emigrat toti oamenii de gol? Populatia Romanei nu stie să înscrie

Cristoph Daum, Federația Româna de fotbal, presa, suporterii (da, și suporterii) - toți au o mică sau mai mare parte din vina ratării calificării la Cupa Mondială 2018. Dar, din punctul nostru de vedere, calificarea s-a ratat dintr-o cauză clară.

Motivul principal al ratării calificării este lipsa unui om de gol la echipa națională. Cu 8 goluri din 8 meciuri, România a fost superioară la goluri marcate in preliminarii fata de doar 14 echipe. 

14 echipe din 48.

Privind lista celor 14 echipe pe care le-am surclasat la capitolul goluri marcate, te apucă durerea de cap: Luxemburg, Belarus, Insulele Feroe, Letonia, Andorra, San Marino, Georgia, Moldova, Kazahstan, Lituania, Malta, Liechtenstein, Finlanda si Kosovo.

Acolo suntem noi, superiori la goluri față de niște echipe în majoritate jenante, zero în lumea fotbalului. Peste jumatate dintre ele nu pot fi indicate corect pe harta geografica de catre 90% din populatia Romaniei, daca am scoate toata lumea la tabla. 

România a avut o apărare decentă în aceste preliminarii, dar nu a avut un om de gol. În anii '90 am avut băieți care știau să tragă la poartă, nu mai are sens sa le repetam numele ca se stiu. După aceea a fost Mutu, care așa cum era el a dat 35 de goluri. Marica și-a adus și el aportul (25 de goluri). Și puțin și Keseru (5 goluri).

După aceea, s-a cam terminat cu golurile sau s-a terminat cu golurile de la oamenii de gol. Am avut în preliminarile EURO 2016 marcatori precum Papp, Hoban sau Rusescu, adica niste nimereli, ciupeală. 

Echipa nationala de fotbal a Romaniei nu are nevoie nici de un atrenor nou, nici de un presedinde nou de Federatie si nici alte lucruri care se vorbeste prin unele locuri. Bineinteles, se pot rula nume, nu este nici o problema. Dar esecurile vor ramane la fel.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei are nevoie de un atacant. Si problema este ca nu il are, nu are de unde sa il scoata pentru ca pur si simplu nu exista. Poate singurul atacant ar fi fost Ivan, dar a plecat departe inainte sa arate un potential real. 

Fara un atacant, cu orice antrenor, presedinde de federatie si alte scamatorii, Romania va rata pe banda rulanta calificari la turneele finale. Romanii nu stiu sa traga la poarta, scolile de fotbal ar trebui sa se concentreze la noi in tara pe descoperirea talentelor in atac, pentru ca pe alte posturi suntem decent acoperiti.

Golul. Ne lipseste golul. Populatia Romaniei nu stie sa dea gol. Sau, dintre cel 18 milioane de oameni ramasi in tara, nu stie nimeni sa dea gol, iar cei cu potential de gol (in jur de 3-4 milioane) au plecat din Romania, tara noastra fiind dupa Siria a doua din lumea la rata de emigrare. Pentru ca e bine aici. 

Cand vom gasi oameni care sa stie sa inscrie, atunci vom mai putea discuta de sanse de calificare. Pana atunci, nu te poti califica la un turneu final cu o medie de un singur gol pe meci, iar media este mincinoasa pentru ca 5 dintre reusitele din campania ratata de la CM 2018 au fost marcate in meciul din deplasare cu Armenia.

Cand vom gasi golul vom gasi si calificarile, e simplu. Cand va fi asta, greu de spus. Poate fi un gol de zeci de ani.



Ne-au emigrat toti oamenii de gol? Populatia Romanei nu stie să înscrie