Echipa Nationala

Nationala de tineret isi afla grupa de la EURO la Bucuresti. Toate detaliile tragerii la sorti de la Ateneul Roman

Dupa tragerea la sorti a grupelor EURO 2020, capitala Romaniei va gazdui un nou eveniment major organizat de UEFA.

Ateneul Roman va gazdui pe 18 octombrie tragerea la sorti a turneului final al Campionatului European de tineret (U21) din vara anului 2023.

O competitie gazduita impreuna de Romania si Georgia.

Cele 16 echipe participante vor fi impartite in patru grupe, primele doua clasate urmand a continua competitia in faza eliminatorie.

Meciurile din Romania vor fi gazduite de trei stadioane in doua orase: Ghencea si Giulesti in Bucuresti, respectiv arena celor de la CFR Cluj, Dr. C-tin Radulescu.

Partida inaugurala va avea loc in Romania, urmand ca finala sa se desfasoare in Georgia, de cealalta parte a Marii Negre.

Primele trei clasate vor obtine califcarea din partea Europei la Jocurile Olimpice de la Paris, in 2024.

Franta, participanta si ea la turneul final european, este calificata din oficiu ca tara gazda la intrecerea olimpica de fotbal.

Echipele participante la turneul final sunt România si Georgia, din postura de tari gazda, Norvegia, Germania, Spania, Portugalia, Tarile de Jos, Elveția, Italia, Anglia, Franța, Belgia, Ucraina, Cehia, Danemarca și Israel.Nationala de tineret isi afla grupa de la EURO la Bucuresti. Toate detaliile tragerii la sorti de la Ateneul Roman