Echipa Nationala

Nationala are viitorul asigurat: “Cel putin cinci jucatori din generatia lui Ianis vor ajunge in echipa Romaniei”

Gheorghe Hagi a vorbit, luni seara, la Dolce Sport, despre calitatile fotbalistice ale fiului sau Ianis si despre generatia de juniori pe care o are la Academia de la Constanta. In opinia fostului capitan al nationalei, cel putin cinci jucatori din generatia fiului sau vor ajunge in echipa nationala.

“Ianis va fi fotbalist cand va debuta in Liga 1. Avem imagini cu el de cand avea doi ani si jucam fotbal in casa. S-a nascut in anul in care am castigat Cupa UEFA si important este ca-i place si face fotbalul cu placere. El nu acuza presiunea si este un baiat deschis. Are destul de multa personalitate si e diferit fata de mine. Ca joc e mult mai pasator, are un joc colectiv foarte bun si are ambele picioare. Ambitia face intotdeanua diferenta”, a spus Hagi despre fiul sau Ianis.

Fostul mare international a mai spus ca in opinia sa cel putin cinci jucatori din generatia fiului sau vor ajunge in echipa nationala si vor face acolo cariera.

“Eu spun ca de acolo cinci jucatori vor fi clar in echipa nationala si vor juca zece ani in echipa nationala. Am luat aceasta generatie de cand erau mici, au ambitii intre ei, se cunosc si se inteleg foarte bine. Muncesc si realizeaza tot ce-si propun”, a mai spus Hagi la Dolce Sport.

Hagi a mai dezvaluit ca are 300 de jucatori la Academia sa, dar ca ii stie doar pe cei de la 10-11 ani in sus, ceea ce inseamna peste doua treimi dintre acestia: “Trebuie sa-i cunosti pentru ca facem selectie si evaluari de doua ori pe an. Inca nu am ajuns la perfectie, dar suntem pe drumul cel bun si cautam sa ajungem ca cei de afara. Eu m-am nascut cu Ajax, cu fotbalul ofensiv, apoi am imprumutat de la fiecare. De la Luceafarul am plecat si eu spun ca am facut mai eficient proiectul de acolo oferind calitate. De la 14 ani sunt doar cate 11 jucatori in lot, cate unul pe post pentru a face si bugetul. Am plecat de la un buget foarte bun, de la o investitie mare”.



Nationala are viitorul asigurat: “Cel putin cinci jucatori din generatia lui Ianis vor ajunge in echipa Romaniei”