Echipa Nationala

Mirel Radoi prefateza meciul cu Austria: ”Toti trebuie sa schimbam ceva la nivel de mentalitate”

Selectionerul Mirel Radoi a vorbit, marti, intr-o conferinta de presa desfasurata in conditii de distantare sociala din cauza pandemiei, despre meciul cu Austria din Liga Natiunilor.

Austria are prima sansa. Jucatorii inca resimt infrangerile cu Islanda si Norvegia

”Doua partide diferite. Prima a fost un amical in care au jucat cu trei fundasi. Partida a doua, care a fost si oficiala in Liga Natiunilor, au folosit principiile de baza, cu multi oameni in jumatatea adversa pentru pressing.

”Cred ca Austria va incerca sa joace ca in tur, cu pressing sus, cu un joc foarte compact, cu un joc unu contra unu la nivelul celor doi fundasi centrali.

”Austria e favorita din punct de vedere mental, pentru ca noi venim dupa doua infrangeri categorice. Noi si in tur am plecat cu sansa a doua si am reusit sa castigam cele trei puncte.

”Pentru foarte multe echipe apar multe schimbari. E foarte greu cu aceasta pandemie.

”Din punct de vedere psihologic jucatorii inca resimt lucrurile negative din ultimele doua partide. Vom incerca sa mai avem o discutie cu ei, pentru ca de antrenat vom avea un singur antrenament. La nivel de mentalitate va trebui sa schimbam cu totii ceva”, a spus Mirel Radoi.

Despre contestatari si presiunea existenta

”Eu fac fata si de asta imi asum toate lucrurile negative care apar. E normal sa apara dupa rezultate avute. Au fost critici chiar si cand eram pe primul loc in Liga Natiunilor.

”Schimbarea de generatii tot va trebui facuta. E foarte greu sa-i motivez pe jucatori, dar va trebui sa gasim solutii.

”Important e si cum va juca adversarul, dar noi vom incerca sa punem in practica aceleasi principii.

”Din punct de vedere fizic e normal sa aducem schimbari in echipa. Din cauza pandemie nu putem apela la aceeasi jucatori. Risca accidentari si absente mari la cluburi. Integrarea jucatorilor tineri trebuie facuta in continuare.

”Nu vad o resemnare la jucatori, mai degraba o lipsa de reactie. In ultimele doua meciuri am produs foarte putin in ultimii 30 de metri.

”Nu stiu cum poate spune cineva ca selectiile la echipa nationala le face nea Mihai (n.r. - Stoichita)”, a mai spus Mirel Radoi.



Mirel Radoi prefateza meciul cu Austria: ”Toti trebuie sa schimbam ceva la nivel de mentalitate”