Echipa Nationala

Mirel Radoi la prezentarea oficiala: ”Trebuie sa mergem la EURO 2020”. Argumentele noului selectioner al Romaniei

Mirel Radoi este oficial noul selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei.

Un tehnician tanar cu o ascensiune remarcabila in ultimii ani si care admite care o experienta mai bogata la echipa nationala decat la o formatie de club, asa cum admite si el.

In 2020 sperantele fotbalului romanesc stau pe umerii lui Mirel Radoi, tehnician care va avea misiunea sa califice Romania la EURO 2020 in urma barajelor din Liga Natiunilor (martie) si apoi sa conduca nationala de tineret la turneul olimpic de la Tokyo.

"Le luam pe rand in 2020. Mai intai calificarea, apoi lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Nu exista teama ca nu ne vom califica. Cand am acceptat nu m-am gandit la CV-ul meu, m-am gandit la echipa nationala.

"Am un gol in stomac si nu e ca n-am mancat nimic toata ziua. Aprecierea pe care FRF o are pentru mine va trebui sa o aratam altfel. Alaturi de jucatori trebuie sa castigam barajul si sa mergem la EURO. Fara aceasta dubla importanta nu ne putem gandi cu sperante la viitor.

"Tin sa precizez ca un antrenor tanar lasa urme de indoiala cu privire la experienta si la o echipa de cluba. In ultima perioada experienta mea este mai mare la echipa nationala decat la una de club. Sunt mandru ca ma aflu in aceasta postura si cred ca de aici incolo vreau sa tinem steagul Romaniei sus".

"Este un obiectiv intermediar. Contractul nu este doar pentru acest baraj. A contat parerea romanilor, a oamenilor din fotbal. Nu am putut nu neaparat sa rezist tentatiei, ci mai ales nu am putut sa vad ce se spune despre jucatorii pe care i-am antrenat in vara nu sunt pregatiti pentru echipa mare. Nu spun ca ne vom califica sigur la EURO, nu este nimic sigur in fotbal. Ca atitudine promit solemn ca lucrurile se vor schimba.

"Va trebui sa gasim un mix intre jucatorii tineri si cei cu experienta. Din pacate cei care s-au transferat nu joaca. Mixul il vom face chiar incepand de la baraj. Ca sa fii respectat, trebuie in primul rand sa respecti. Asta trebuie sa inteleaga toti jucatorii tineri”, a declarat Mirel Radoi in conferinta de prezentare ca noul selectioner al primei reprezentative.

Acesta a pregatit pana acum nationala de tineret U21 a Romaniei pe care a condus-o pana in semifinalele Campionatului European din acest an, cu sapte puncte din noua posibile in faza grupelor si 2-1 in semifinala contra Germaniei cand toti visam cu ochii deschisi ca putem ajunge chiar in marea finala.

Romania va intalni Islanda in deplasare, pe 26 martie 2020, in semifinalele barajului pentru EURO 2020 din Liga Natiunilor.

Daca trecem de Islanda vom juca finala, tot in deplasare, cu Bulgaria sau Ungaria.



Mirel Radoi la prezentarea oficiala: ”Trebuie sa mergem la EURO 2020”. Argumentele noului selectioner al Romaniei