Echipa Nationala

Mesajul lui Daum pentru Tamas: "Ramane o solutie pentru noi"

Neconvocarea lui Gabi Tamas la echipa nationala in mandatul lui Christoph Daum a generat o discutie pe care selectionerul a lamurit-o la prima conferinta de presa din aceasta saptamana in care vom intalni Polonia la Bucuresti in preliminariile Cupei Mondiale.

Tamas a fost lasat in afara lotului pentru Campionatul European de catre fostul selectioner, Anghel Iordanescu, iar Christoph Daum nu a facut decat sa preia, cel putin in linia defensiva, nucleul pe care l-am avut la EURO 2016.

In pofida constantei in evolutii de la Steaua, Tamas nu a fost selectionat deloc in cele patru actiuni ale echipei nationale cu Daum la timona, iar tirul intrebarilor a inceput sa curga pe aceasta tema in directia neamtului de la carma primei reprezentative.

"Am vorbit cu Tamas zilele trecute. Stie opinia mea despre el. Avem patru jucatori care pot juca pe postul lui, Sapunaru, Chiriches, Moti si chiar tanarul Tiru. Stiu ca joaca foarte bine la Steaua, l-am urmarit la meciuri. Intotdeauna va fi in atentia noastra si i-am spus acest lucru. Daca vom avea probleme oricand il sun si stiu ca pot conta pe el", a declarat Daum intr-o conferinta de presa desfasurata in cantonamentul echipei nationale de la Mogosoaia.

Ajuns la maturitatea fotbalistica (33 ani), Tamas a adunat aproape 2000 de minute pe teren in acest sezon, mai bine de jumatate dintre acestea in cele 14 meciuri jucate pentru Steaua in Liga 1.

Debutant la echipa nationala in 2003, Tamas a adunat pana acum 65 de selectii sub tricolor si a marcat trei goluri.

Tamas a jucat ultima oara pentru echipa nationala pe 13 iunie 2015 in meciul cu Irlanda de Nord de la Belfast (0-0). Un minut a prins atunci fundasul de la Steaua, dupa ce debutase in campania pentru EURO 2016 cu 90 minute contra Greciei la Pireu (1-0).



Mesajul lui Daum pentru Tamas: "Ramane o solutie pentru noi"