Echipa Nationala

Marea împăcare din fotbalul românesc

Finalul meciului România – Elveția din preliminariile EURO 2024 a oferit, printre altele, și o imagine pe care puțini o puteau anticipa.

Relația dintre Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Gheorghe Hagi, liderul Generației de Aur, a fost mai mult decât rece în ultimii ani.

Prăpastia dintre actuala conducere a FRF și o bună parte din foștii jucători ai naționalei din anii 90 s-a acutizat pe măsură ce Burleanu și-a consolidat în timp poziția din fruntea fotbalului românesc.

Totul a început cu momentul alegerii lui Burleanu în postul de președinte al FRF, după ce cu doar o zi în urmă Gheorghe Popescu ajungea la închisoare, după ce fusese creditat cu cele mai mari șanse la câștigarea alegerilor de la FRF.

Burleanu a mai dat o lovitură Generației de Aur când l-a învins pe Ionuț Lupescu într-un nou episod electoral.

Toate diferendele dintre cele două părți au fost date uitării, cel puțin pentru moment, după calificarea echipei naționale la Campionatul European.

Mai multe imagini surprinse în interiorul Arenei Naționale după finalul meciului Elveția i-a surprins pe Burleanu și Gheorghe Hagi într-o atmosferă cordială. O îmbrățișare cât o împăcare istorică între cele două părți, două curente de opinie pentru coagulate într-un numitor comun de actuala generație.

O generație la care au pus umărul chiar cei doi, Hagi și Burleanu. Primul și-a concentrat atenția pe formarea de tineri jucători în fotbalul românesc, în timp ce al doilea a trecut peste nemulțumirea vădită a majorității patronilor din Liga 1 pentru a impune regula celor doi jucători sub 21 de ani la meciurile din prima ligă.

Cu această calificare se dovedește că cei doi au avut dreptate, fiecare pe drumul lui, iar această împăcare nu poate fi decât benefică fotbalului românesc.

”Am trecut pe acolo când plecam și face parte din respect și bunul simț. L-am felicitat și m-am îmbrățișat cu toată lumea. Face parte din bunul simț. Restul sunt ale noastre. Orice spectator vede. Îi feliciți pe toți care au contribuit la calificare”, a declarat Gheorghe Hagi la Fanatik.Marea împăcare din fotbalul românesc