Echipa Nationala

Maradona isi aminteste de Romania din 90: ”Aveau mari jucatori”

Sursă foto: https://twitter.com/TamminenJuha/status/1273545036286824448

La trei decenii distanta dupa meciul Romania - Argentina disputat la Napoli in cadrul turneului final al Cupei Mondiale, Diego Armando Maradona isi aminteste de jucatorii romani.

”Acum 30 de ani, impotriva Romaniei, trebuia sa obtinem calificarea pentru faza urmatoare. Aveau mari jucatori precum Hagi, Lacatus, Popescu.

”A fost multa lupta, foarte fizica si cu putin fotbal. La sfarsitul primei reprize numarul 5 al Romaniei mi-a rupt glezna stanga, mi-a deschis-o cu o lovitura. In a doua repriza am jucat cu infiltratii si puteam face foarte putin, dar nu eram nebun sa ies. Am sfarsit morti si foarte amarati pentru ca a trebuit sa jucam impotriva Braziliei”, a povestit Maradona pe contul sau de Facebook.

Romania - Argentina din 18 iunie 1990 s-a incheiat la egalitate, scor 1-1.

Monzon a deschis scorul pentru sud-americani in minutul 62, egalarea tricolorilor fiind adusa de Gavrila Balint sase minute mai tarziu.

Argentina a ajuns pana in finala unde pierdea in fata Germaniei.

Romania era eliminata de Irlanda in optimi dupa loviturile de departajare.

Patru ani mai tarziu, in SUA 94, Romania si Argentina se reintalneau in optimile Cupei Mondiale de aceasta data.

Tricolorii castigau, cu 3-2, dupa unul dintre cele mai mari meciuri din istorie, daca nu chiar cel mai mare.

Maradona nu mai facea parte din lotul Argentinei la ora partidei, fiind suspendat pentru dopaj chiar in timpul turneului final.Maradona isi aminteste de Romania din 90: ”Aveau mari jucatori”