Echipa Nationala

Lupescu: "La nationala sa fie antrenor roman"

Sursă foto: captura tv telekom sport

Experimentul Christoph Daum la echipa nationala s-a dovedit un mare esec pentru actuala conducere a Federatiei Romane de Fotbal, insa Ionut Lupescu, unul dintre candidatii la sefia FRF, nu exclude posibilitatea de a avea un alt selectioner strain la carma primei reprezentative. Cu toate acestea Lupescu spune ca cel mai potrivit pentru profilul fotbalului romanesc este sa avem selectioner roman.

“Eu nu pot fi impotriva strainilor, pentru ca in strainatate mi-am castigat banii. La echipa nationala trebuie sa fie un antrenor roman. Am vorbit cu Daum dupa ce a semnat, i-am prezentat fotbalul romanesc cu bune si rele si mi-a spus ‘daca stiam mai bine nu mai semnam’”, a spus Lupescu la Telekom Sport.

Lupescu s-a ferit sa critice actuala conducere a FRF, dar subliniaza ca a fost gresita politica de schimbare a antrenorilor in ultimii ani.

“Concret, cand ai patru selectioneri in patru ani cu zece meciuri pe an ce inseamna? N-am mai auzit de nicio federatie din lume sa schimbe patru antrenori in patru ani. Este un mic inceput care arata ca lucrurile ca nu sunt in directia care trebuie”, mai crede Lupescu.

Motivul din spatele candidaturii

"Nu ma gandeam cand am plecat din Romania ca am sa ma mai intorc, dar sunt momente in viata cand iesi din zona de confort. Mi-am dat seama la UEFA ca trebuie facut ceva cand am vazut imaginea de ansamblu a fotbalului european si n-as fi fost aici daca lucrurile ar fi mers in directia buna. Discrepanta intre noi si restul Europei va fi si mai mare daca nu vom sti sa ne organizam si sa luam masuri radicale. Pentru mine este important sa dam din nou credibilitate fotbalului romanesc", a explicat Lupescu.

Program manifest

"Exista un proiect si este un manifest. La sfarsitul acestei luni va fi anuntat intr-o conferinta. Este acolo ce am resimtit si ce trebuie sa facem. E mai mult un manifest, desi in Romania suna prost cand spui manifest. Nu vreau sa-i pun pe ei (n.r. - Generatia de Aur) intr-o ipostaza proasta pentru ca nu merita. Sa ma atace pe mine daca asta vor. La inceputul lui martie voi face 5-6 saptamani in care vreau sa ma vad personal cu toti 160, sa aud ce probleme au. Am simtit sa ies din zona mea de confort si sa ma dedic acestui proiect", a mai spus Lupescu.

Ionut Lupescu a renuntat la postul ocupat in cadrul UEFA pentru a intra in lupta cu Razvan Burleanu in vederea ocuparii postului de presedinte al FRF.



Lupescu: "La nationala sa fie antrenor roman"