Echipa Nationala

Mirel Radoi prezentat oficial la echipa nationala

De la 17:00 am transmis live text de la Casa Fotbalului conferinta de prezentare a lui Mirel Radoi in postul de selectioner al Romaniei.

17:32 Conferinta s-a incheiat. Multumim pentru atentia acordata.

17:31 Mirel Radoi: "Le luam pe rand in 2020. Mai intai calificarea, apoi lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice".

17:31 Mirel Radoi: "Cred ca in acest moment Razvan Lucescu este antrenorul anului. A castigat o finala de Liga Campionilor".

17:30 Mirel Radoi: "Nu exista teama ca nu ne vom califica. Cand am acceptat nu m-am gandit la CV-ul meu, m-am gandit la echipa nationala".

"Nu pot spune eu daca Adrian Mutu este varianta potrivita pentru nationala U21".

17:28 Mirel Radoi: "Nu am nicio problema nici cand vor aparea criticile. Vom avea discutii cu toti jucatorii, vom vedea care sunt gandurile lor. Daca ei chiar decid ca nu mai doresc sa vina la echipa nationala, o pot face printr-o hartie oficial. Cred ca dupa meci cand erau intr-o stare anume au aparut acele declaratie".

17:26 Razvan Burleanu: "Pe 17 decembrie vom avea o sedinta de Comitet Executiv si in urma ei vom valida noul selectioner pentru nationala de tineret. Mirel Radoi lasa nationala U21 intr-o pozitie foarte buna, cu sanse mari la calificare".

17:24 Mirel Radoi: "Anul 2019 cred ca a fost un an bun. Daca ne aflam la doua meciuri de calificare se datoreaza si lui Cosmin Contra. Deci nu poate sa fie foarte rau. Atat nationala de tineret, cat si nationala mare au avut un an 2019 bun. Va trebui sa inchidem acest an cu o calificare in martie 2020".

17:22 Mirel Radoi: "Nu cred ca vom intampina probleme in a aduce jucatorii la forma fizica dorita la meciul cu Islanda, desi e dificil in contextul in care multi dintre jucatori nu evolueaza la echipele lor de club".

17:19 Mirel Radoi: "Da, sunt multumit din punct de vedere financiar. Detaliile sunt confidentiale".

Razvan Burleanu: "Detaliile financiare nu au contat niciun moment, de aceea lucrurile au si mers foarte repede. A contat foarte mult acest obiectiv de a inspira de a inspira sute de mii de copii sa joace fotbal"

17:17 Mirel Radoi: "Nu sunt aici sa fac jocurile nimanui, decat ale Romaniei. Nu sunt aici sa avantaje un jucator sau altul. Asta ar insemna sa nu-mi fac eu meseria si apoi sa nu vreau binele tarii. N-am cum sa fiu ranchiunos, pentru ca atunci ar fi disparut jucatorii impresariati de Ana Maria Prodan, cum ar fi Olaru sau Man".

17:14 Mirel Radoi: "Va trebui sa gasim un mix intre jucatorii tineri si cei cu experienta. Din pacate cei care s-au transferat nu joaca. Mixul il vom face chiar incepand de la baraj. Ca sa fii respectat, trebuie in primul rand sa respecti. Asta trebuie sa inteleaga toti jucatorii tineri". 

17:12 Mirel Radoi: "Este un obiectiv intermediar. Contractul nu este doar pentru acest baraj. A contat parerea romanilor, a oamenilor din fotbal. Nu am putut nu neaparat sa rezist tentatiei, ci mai ales nu am putut sa vad ce se spune despre jucatorii pe care i-am antrenat in vara nu sunt pregatiti pentru echipa mare. Nu spun ca ne vom califica sigur la EURO, nu este nimic sigur in fotbal. Ca atitudine promit solemn ca lucrurile se vor schimba".

17:09 Mirel Radoi: "Am un gol in stomac si nu e ca n-am mancat nimic toata ziua. Aprecierea pe care FRF o are pentru mine va trebui sa o aratam altfel Alaturi de jucatori trebuie sa castigam barajul si sa mergem la EURO. Fara aceasta dubla importanta nu ne putem gandi cu sperante la viitor.

"Tin sa precizez ca un antrenor tanar lasa urme de indoiala cu privire la experienta si la o echipa de cluba. In ultima perioada experienta mea este mai mare la echipa nationala decat la una de club. Sunt mandru ca ma aflu in aceasta postura si cred ca de aici incolo vreau sa tinem steagul Romaniei sus".

17;07 Mihai Stoichita: "Din partea Comisiei Tehnice alegerea pe care au facut de fapt reflecta starea de spirit pe care o are FRF la ora actuala. Avem incredere in viitor. Mi se pare extrem de important ca oamenii tineri sunt implicati in renasterea echipei nationale. Primul este selectionerul ales de Comisia Tehnica, propunerea fiind acceptata de presedinte si Comitetul Executiv. Sa aiba gramul de noroc de care avem nevoie si in viata".

17:02 Razvan Burleanu: "Nu am discutat cu un alt antrenor. Inca de la inceput Mirel Radoi a fost optiunea numarul unu pentru FRF".

"Mandatul lui Radoi nu este unul pe termen scurt, este unul de constructie pentru cel putin doi ani. Este antrenorul care la U21 a reusit sa creeze o echipa castigatoare, ceea ce ne dorim si la nationala mare"

"Mirel Radoi va conduce nationala Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo in 2020".

"Este antrenorul cel mai potrivit pentru a integra toti acesti tineri jucatori pe care i-am regasit la Campionatul European de tineret, mai ales in contextul schimbului de generatii la echipa nationala".

"A reusit sa construiasca o echipa, un grup unit si a reusit sa faca performanta".

"Este un fost international roman care reprezinta spiritul si atitudinea pe care ni le-am dori si la echipa nationala. Ii cunoaste pe jucatorii care evolueaza in campionatul intern si pe cei care evolueaza in strainatatea. Este tanar, energic, este 200 la suta dedicat fotbalului si pasiunii sale pentru fotbal".

"Experienta lui in meciurile decisive ca selectioner. Ne amintim de meciul din Portugalia pe care am reusit sa-l castigam in deplasare, dupa care fiecare dintre meciurile de la Campionatul European".

"Am convingerea ca va reusi sa construiasca o echipa cu care sa mergem la EURO 2020. Ii multumesc ca a acceptat aceasta provocare care nu este deloc usoara. Vreau sa-l asigur de tot sprijinul administratiei de fotbal in toata activitatea".

17:00 Incepe conferinta cu un scurt film de prezentare al noului selectioner Mirel Radoi.

La eveniment vor participa: Răzvan Burleanu, președintele FRF, Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, și antrenorul Mirel Rădoi.

Ramaneti alaturi de noi. Revenim cu detalii.



Mirel Radoi prezentat oficial la echipa nationala