Echipa Nationala

MINUT cu MINUT Conferinta de presa sustinuta de Christoph Daum

Am transmis astazi, live text dupa ora 12:00, conferinta de presa pe care selectionerul Christoph Daum a sustinut-o in cantonamentul echipei nationale.

12:40 Conferinta de presa s-a incheiat. Multumim pentru atentia acordata, ramaneti pe Onlinesport.ro

12:35 Daum: "Intotdeauna este bine sa jucam impotriva unor echipe puternice, cu jucatori de calitate, pentru ca avem de invatat. Pentru noi meciul cu Rusia va fi important pentru a vedea care jucatori pot fi in primul 11. Cred ca va fi un meci de motivare pentru multi dintre jucatorii nostri. Cred ca este greu sa jucam meciuri cu Germania, spre exemplu, pentru ca au un program fixat pentru o perioada lunga timp. Dar, de ce nu, poate vom putea intalni Germania in perioada de pregatire pentru Cupa Mondiala".

12:30 Daum: "Am vorbit cu Tamas. El stie opinia mea despre el. Avem patru jucatori care pot juca pe postul lui, Sapunaru, Chiriches, Moti si chiar tanarul Tiru. Stiu ca joaca foarte bine la Steaua, l-am urmarit la meciuri. Intotdeauna va fi in atentia noastra si i-am spus acest lucru. Daca vom avea probleme oricand il sun si stiu ca pot conta pe el".

12:28 Daum: "Echipa este pe primul plan si nimeni nu este mai important decat echipa in sine. In ultimele saptamani Chiriches a jucat foarte bine, credem in el, dar sa nu uitam ca atunci cand a lipsit a fost inlocuit foarte bine de alti jucatori".

12:24 Daum: "Am inteles ca pregatirea mentala este la fel de importanta ca cea fizica. Implica incredere, responsabilitate, autocontrol si concentrare. De la karate, daca vorbim de karate, putem invata toate aceste lucruri. Sunt numeroase alte posibilitati de a invata cum sa-ti intelegi corpul, cum sa fii concentrat suta la suta".

12:20 Daum: "Ma uit foarte atent la antrenamente, cum interactioneaza jucatorii, dar importante sunt si informatiile pe care le am dupa discutiile individuale pe care le am cu jucatorii. Iau cea mai buna decizie pentru echipa, care nu inseamna intotdeauna ca este cea mai buna si pentru jucator. Uneori este dificil de ales intre un jucator sau altul, dar toata lumea trebuie sa inteleaga ca ma gandesc doar la succesul echipei. Acesta este singurul meu obiectiv".

12:17 Daum: "Da, voi lua masuri speciale pentru a-l anihila de Lewandowski. I-am analizat miscarile si el coboara foarte mult sper centrul terenului pentru a scapa de marcaj".

12:15 Daum: "Ma surprinde ca intotdeauna incepeti cu partea negativa. De ce nu privim si pozitiv, ca suporterii ne pot da putere. Echipa alearga pentru mine, lupta pentru mine. Sprijinul suporterilor ne poate ajuta. Nu inteleg de ce mereu incepeti cu latura negativa. In Germania cand avem meci acasa spunem ca vom castiga sigur. In Turcia la fel, avem meci acasa, echipa adversa n-are nicio sansa. In Romania in schimb se spune . Am toata convingerea ca vom reusi sa construim un fotbal puternic in Romania".

12:14 Daum: "Polonia are cel putin 20 de jucatori extraordinari si vor avea suficiente alternative sa scoata totul din noi".

12:12 Daum: "Sapunaru a acuzat o problema la tendon, probabil o tendinita din cauza numarului mare de meciuri din ultima perioada. Nu stiu sa spun acum daca va juca sau nu. Mai avem doua zile si un staff medical fantastic. Va face tratament in fiecare zi si vom vedea ce se va intampla vineri. Posibila lui absenta nu va modifica planul tactic".

12:10 Daum: "Un cuvant pentru Denis Alibec. Ii urez tot binele din lume, dar dupa o analiza a staff-ului medical am decis ca nu are rost sa mai ramana in lot. Speram ca accidentarea lui sa nu fie serioasa si dupa cateva saptamani sa revina pe teren".

12:06 Daum: "Cred ca avem sansa sa ne dovedim valoarea in fata unei echipe de nivel european. Impreuna cu fanii putem obtine ceva asteptat de putini in fata Poloniei. Pentru mine lucrul in echipa, ca o echipa, este mai important decat calitatile individuale. Cred in spiritul de echipa al Romaniei. Stim ca Polonia are individualitati de mare calitate. Nu trebuie sa ne concentram doar asupra lui Lewandowski. Mai sunt si alti jucatori de calitate in echipa Poloniei".

12:05 A inceput conferinta de presa a selectionerului Christoph Daum

Amanunte in timp real in aceasta pagina de la prima aparitie a selectionerului in saptamana meciului cu Polonia.

Joi transmitem de asemenea conferinta lui Daum de la Arena Nationala si urmarim la lucru cele doua echipe la antrenamentele oficiale.



MINUT cu MINUT Conferinta de presa sustinuta de Christoph Daum