Echipa Nationala

Lista lui Burleanu. Cine sunt candidatii la postul de selectioner

Christoph Daum isi va rezilia in urmatoarele zile contractul cu Federatia Romana de Fotbal si dupa acest moment presedintele Razvan Burleanu va avea misiunea de a-i cauta neamtului un inlocuitor.

Lista de nume este bogata, insa optiunile destul de limitate in acest moment.

Gheorghe Hagi

Conduce in prezent propria Academie si este implicat alaturi de Viitorul in Liga 1. Burleanu a declarat public ca nu va accepta un selectioner care sa pregateasca si o echipa de club.

Dan Petrescu

Revenit in Liga 1 in acest sezon s-a impus rapid pe banca lui CFR Cluj, echipa pe care a adus-o pe primul loc in campionat. Parte a Generatiei de Aur, Petrescu s-a delimitat de fostii sai colegi in razboiul acestora cu actuala conducere a FRF, pregatindu-si astfel terenul pentru o intelegere cu Burleanu. Mai mult, Petrescu ar dispune la CFR de o clauza care ii ofera libertatea sa plece oricand primeste o oferta de la nationala Romaniei. Avantajul lui Petrescu este ca a obtinut cele mai multe voturi din partea Comisiei Tehnice.

Cosmin Contra

In prezent pe banca lui Dinamo, Contra a facut adevarate minuni cu echipa din Stefan cel Mare in conditiile unor investitii minime si a unui lot subtire. “Gurita” a readus-o pe Dinamo in cupele europene dupa o absenta de cinci ani si a reusit sa construiasca o echipa competitiva cu resurse limitate.

Victor Piturca

Experienta la echipa nationala il recomanda pe Piturca pentru un al patrulea mandat, dar in ceea ce-l priveste pe “nea Piti” englezii au o vorba care in traducere libera inseamna “destul e destul”.

Walter Zenga

Ultima oara a antrenat-o pe Wolverhampton Wanderers in Championship, echipa de la care a fost demis in octombrie 2016 la doar trei luni dupa instalare. Avantajul lui Zenga este ca, spre deosebire de Daum, cunoaste mai bine fotbalul romanesc dupa perioada petrecuta la FC National, Steaua si Dinamo. Multi vad in italian doar o alta versiune de Daum.

Cosmin Olaroiu

Poate cel mai vehiculat posibil selectioner al Romaniei in ultimii ani dupa Mircea Lucescu. Tot timpul a fost aproape de nationala, dar de fiecare data totusi atat de departe. Olaroiu si-a facut o cariera in fotbalul din zona Golfului si o conduce in prezent pe Al Ahli din Dubai pe un salariu mai mult decat generos. Ar reveni in fotbalul romanesc chiar si la nationala doar manat de o mare ambitie personala.

Constantin Galca

Singurul tehnician din istoria fotbalului romanesc care a cucerit trei trofee intr-un sezon, Constantin Galca a plecat de la Steaua nepotrivindu-se la caracter si anturaj cu patronul Gigi Becali. Galca isi incearca in prezent sansa in fotbalul arab, dar cat a antrenat-o pe Steaua a dovedit seriozitate si pricepere.



Lista lui Burleanu. Cine sunt candidatii la postul de selectioner