Liga Natiunilor

Prima reactie a lui Mirel Radoi fata de grupa de Liga Natiunilor

Selectionerul Mirel Radoi a oferit o reactie la cald dupa ce nationala Romaniei si-a aflat, marti seara, adversarele din Liga Natiunilor.

”E o grupa destul de dificila, dar suntem optimisti”, a spus Mirel Radoi la Pro x.

”N-as fi vrut Austria, cu celelalte echipe din prima urna n-as fi avut probleme. Mi se pare ca Austria e o nationala in forma. In rest, este o grupa echilibrata, o sa facem tot posibilul sa terminam pe primele doua locuri”, a mai spus selectionerul Romaniei.

Austria, Norvegia si Irlanda de Nord adversarele Romaniei in Liga Natiunilor

Romania a fost repartizata de sorti in Grupa 1 alaturi de Austria, Norvegia si Irlanda de Nord.

Cu Norvegia ne-am intalnit cel mai recent dintre cele trei adversare in preliminariile EURO 2020.

Ambele meciuri s-au incheiat la egalitate, 2-2 la Oslo si 1-1 la Bucuresti.

Palmaresul contra Norvegiei este următorul: 4 victorii, 7 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 14-10. Selecționer este suedezul Lars Lagerbäck, 71 de ani, iar Norvegia ocupa locul 44 in clasamentul FIFA.

Romania a intalnit Irlanda de Nord in preliminariile EURO 2016, cand am castigat pe teren propriu cu 2-0 si am remizat la Belfast, scor 0-0.

Palmaresul contra Irlandei de Nord: 2 victorii, un egal, 3 eșecuri, golaveraj 6-6. Irlanda de Nord este pregatita in prezent de Michael O’Neill, insa acesta a semnat cu Stoke City din vara lui 2020. Locul 36 ocupat de Irlanda de Nord in clasamentul FIFA al momentului.

Ultima oara Romania a intalnit Austria intr-un amical in iunie 2012, meci incheiat la egalitate 0-0. Anterior jucasem cu austriecii in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2010. Am pierdut la Viena, scor 1-2, si am remizat pe Ghencea, scor 1-1, cu Victor Piturca pe banca.

Împotriva Austriei avem 8 partide în palmares, ultima în 2012, un amical încheiat la egalitate, 0-0. Am obținut o singură victorie, alte 5 partide au fost remize, în timp ce Austria s-a impus de două ori. Golaveraj 9-9.

Selecționer este Franco Foda, 53 de ani, iar Austria ocupa locul 26 in clasamentul FIFA.



Prima reactie a lui Mirel Radoi fata de grupa de Liga Natiunilor