Liga Natiunilor

Danemarca - Croatia, meciul zilei in Liga Natiunilor

Sursă foto: twitter.com/

In Grupa 1 din Liga A se intalnesc prima clasata Danemarca si lanterna rosie Croatia.

Cotele oferite de FORTUNA
Danemarca - 1.92 | Egal - 3.50 | Croatia - 4.35

Cele doua echipe sunt despartite de cinci puncte, iar presiunea va fi una uriasa pe umerii croatilor.

Un singur punct a obtinut vicecampioana mondiala din 2018 in primele doua meciuri, 1-1 cu Franta pe teren propriu.

Croatia a pierdut pe teren propriu cu Austria (0-3), intr-una dintre cele mai mari surprize din aceasta editie de Liga Natiunilor.

De cealalta parte, Danemarca are punctaj maxim dupa primele doua meciuri, invingand Austria si Franta cu acelasi scor, 2-1, de fiecare data in deplasare.

Danemarca are opt victorii obtinute in ultimele noua meciuri si este una dintre cele mai solide echipe din Europa la ora actuala.

Cinci victorii consecutive a obtinut Danemarca la Copenhaga dupa EURO 2020, cu 14-1 golaveraj pe arena Parken, o adevarata fortareaza pentru nordici.

Croatia a eliminat Danemarca in drumul spre finala Cupei Mondiale din 2018, un rezultat pe care danezii vor acum sa-l razbune.

Pentru croati Liga Natiunilor este mai degraba o competitie a chinului, sezonul precedent evitand la golaveraj retrogradarea din elita.

Doar doua victorii a obtinut Croatia in cele 14 meciuri de Liga Natiunilor disputate pana acum, suferind si opt infrangeri. Este cel mai slab palmares in competitie dintre echipele aflate in Liga A.

De retinut si ca Danemarca a completat 28 de meciuri fara vreo remiza alba.

Echipele probabile

Danemarca: Schmeichel; Anderson, Vestergaard, Nelsson; Kristensen, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Damsgaard; Braithwaite, Cornelius.

Croatia: Livakovic; Vrsaljko, Caleta-Car, Pongracic, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Majer, Kramaric, Brekelo.



Danemarca - Croatia, meciul zilei in Liga Natiunilor