Liga Natiunilor

Belgia si Franta lupta pentru un loc in finala Ligii Natiunilor

Sursă foto: https://twitter.com/equipedefrance

Arena celor de la Juventus Torino gazduieste, joi seara, a doua semifinala din Liga Natiunilor 2020/21.

Cele doua semifinaliste nu s-au mai intalnit intr-un meci oficial din iulie 2018, cand Franta a invins Belgia, cu 1-0, in semifinalele Cupei Mondiale din Rusia.

Belgia ocupa in continuare primul loc in clasamentul FIFA, iar pentru generatia de aur a fotbalului belgian Liga Natiunilor reprezinta o buna oportunitate pentru a trece peste dezamagirile traite in 2018 si 2020.

Franta a parasit EURO 2020, in optimile de finala, fiind eliminata de Elvetia la loviturile de departajare chiar pe Arena Nationala din Bucuresti.

“Cocosii” lui Didier Deschamps au ramas datori in fata fanilor dupa castigarea Cupei Mondiale. Un succes in Liga Natiunilor ar face uitata prestatia de la EURO.

O singura victorie a obtinut Franta in ultimele trei meciuri oficiale, 2-0 cu Finlanda, dupa 1-1 cu Bosnia-Hertegovina si Ucraina, toate trei in preliminariile pentru Cupa Mondiala de anul urmator.

Belgia are patru victorii si o remiza in ultimele cinci meciuri oficiale, “Dracii rosii” marcand nu mai putin de 14 goluri in aceste partide.

Echipele probabile pentru meciul de la Torino:

  • Belgia: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco; De Bruyne, Eden Hazard; Lukaku.
  • Franta: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez; Pogba, Rabiot; Mbappe, Griezmann, Martial; Benzema.

Statistici

Franta n-a pierdut niciun meci din ultimele 14 oficiale in 90 de minute.

O singura infrangere pentru Belgia in ultimele 17 meciuri in toate competitiile. Singura infrangere a venit in fata Italiei, in sferturi la EURO 2020.

Italia care a fost invinsa de Spania, cu 2-1, in prima semifinala a Ligii Natiunilor.

Cotele oferite de BETANO
Belgia - 2.96 | Egal - 3.30 | Franta - 2.78



Belgia si Franta lupta pentru un loc in finala Ligii Natiunilor