Echipa Nationala

Intre Piti si cer

Nu cred in meciul din aceasta seara in Mutu sau alti jucatori. Este meciul lui Piturca, in care tot raul de pana acum in ceea ce il priveste se poate sparge, daca Dumnezeu mai este pe acasa.
Tot bla-blaul de dinainte de partidele Romaniei cu Olanda incepe deja sa plictiseasca pe toata lumea. Toate privirile indreptate spre Mutu ca spre sfintele moaste atunci cand jucam cu Olanda au ramas mereu fara ecou. Lumea deja se asteapta la o noua infrangere, fara a pierde insa speranta. Vechiul proverb chinezesc care spune ca "mingea e rotunda" este stiut si agreat de majoritatea.

Inainte de meci, Piturca a anuntat ca il va folosi probabil pe Lobont in poarta, lasandu-l rezerva pe cel mai bun portar roman actual, Danut Coman, care are mai putine pile. Declaratiile "fara emotii" ale lui Lobont dau deja fiori reci. In general lipsa emotiilor nu duce la nimic bun. Sau probabil ca Lobont este atat de sigur ca va tine poarta fara gol, incat stie ca nu va clipi atunci cand va fi fata in fata cu Robben, la locul faptei.

Apoi, Piturca a anuntat ca si un punct in Olanda e bun. Coroborat cu antrenamentele cuminti din Olanda, axate pe aparare, nimic nu pare sa ridice asteptarile unui meci mare.

Am vazut mai mereu in ultima vreme ca minunile nu mai vin in fotbal. Au aratat-o echipele noastre in cupele europene, a aratat-o Romania cand a dat cu piciorul galetii cu lapte in meciul cu Bulgaria. Ba, din contra, minunile vin la altii cand joaca impotriva noastra, e adevarat si cu marele concurs pe care il dam cu atata talent dramatic...

Este destul de degradant si o gandire la scara mica sa stai mareu cu mana intinsa la minuni si sa ii incurajezi pe jucatorii echipei nationale, mereu inaintea meciurilor tari, ca si cum nu ar avea un picior sau o mana sau ar fi bolnavi de in faza terminala. Fotbalistii nostri au tot ceea ce le trebuie.

De ce nu vedem aceleasi incurajari si in presa olandeza? Oare asta sa fie diferenta de atitudine dintre amatorii balcanici si profesionistii vestici? Ei castiga mereu, iar noi mai 'si' castigam?

Meciul cu Olanda din aceasta seara nu va fi al jucatorilor, ci al lui Victor Piturca. Poate dupa marele sau necaz si decesul tatalui sau, acolo sus cineva ii va pune o vorba buna unde trebuie. De aceea, daca Dumnezeu nu va fi plecat la munte in acest weekend, Romania va avea o sansa in plus in fata Olandei. Dar nu ne va baga nimeni sacii in caruta.

Blog vadim.ro: Puteti comenta aici acest articol.

Onlinesport: Vadim Cusnarencu


Intre Piti si cer