Echipa Nationala

Inca stam la mana noastra pentru a ajunge la EURO 2020. Cum arata calculele la rece

Chiar daca ne doream cu totii o victoria contra Norvegiei, egalul inregistrat in meciul de marti seara nu este un capat de tara.

Romania a ramas pe locul trei la un punct in spatele Suediei, formatie pe care o vom intalni pe 15 noiembrie de asemenea pe Arena Nationala.

Suedia a condus aproape o repriza intreaga Spania pe teren propriu si fosta campioana mondiala a smuls in extremis un punct in prelungirile meciului.

Un egal care ne ajuta pe noi in contextul in care si noi am fost egalati in prelungiri de Norvegia.

Pana la urma inca o data se verifica in fotbal aceasta lege nescrisa a compensatiei. Sa nu uitam cum am plecat noi de la Oslo cu un punct dupa golul marcat de Keseru la ultima faza a meciului.

Asadar dupa meciurile de marti seara se schimba doar ca nu mai suntem exclusiv la mana noastra.

Daca inaintea celor doua meciuri contra echipelor scandinave calculele aveam nevoie de doua victorii pentru a fi calificati inaintea deplasarii din Spania, acum avem nevoie sa invingem ca si pana acum Suedia, dar nu trebuie sa pierdem cu Spania.

Degeaba invingem Suedia in 15 noiembrie, daca trei zile mai tarziu vom pierde in Spania, pentru ca Suedia are in ultima etapa meci acasa cu Feroe si ne putem imagina care va fi deznodamantul.

Asadar calculele se simplifica la patru puncte pentru Romania in ultimele doua meciuri, iar scenariul ideal este victorie acasa cu Suedia si egal in deplasare cu Spania.

Imposibil nu este, desi va fi greu si foarte greu.



Inca stam la mana noastra pentru a ajunge la EURO 2020. Cum arata calculele la rece