Echipa Nationala

Ienei, sfaturi pentru Piturca: “Scopul sa fie jocul bun, nu golurile multe”

Fostul selectioner Emeric Ienei este de parere ca echipa Romaniei ar trebui sa se concentreze la meciul cu Estonia pe calitatea jocului si nu neaparat pe numarul de goluri marcate.

“Prima data trebuie sa jucam bine pentru a bate la multe goluri. Sa nu fie o presiune prea mare pe echipa noastra. Si in meciul cu Andorra s-a pus la fel problema si nu a iesit jocul chiar asa de bine. Important este ca mai intai sa jucam bine si apoi sa marcam”, a spus Ienei la Dolce Sport.

“Jocul de la Istanbul este un joc indirect pentru noi. Mai intai trebuie sa ne ajutam singuri. Turcia a aratat in ultimele jocuri ca este intr-o revenire de valoare, nu de forma, si au reusit sa faca o echipa mai omogena. Jucatorii profesionisti olandezi vor sa arate in fiecare joc ca sunt o valoare si ca lumea se poate uita la ei”, a mai spus fostul selectioner.

Ienei a vorbit si despre posibilitatea ca Romania sa ajunga la baraj si a povestit un episod interesant din trecutul sau de tehnician pe cand antrena Steaua si Victor Piturca se lupta cu Gheorghe Hagi pentru titlul de golgeter in prima liga.

“La baraj vor fi meciul cu mult mai grele decat cel de maine si trebuie sa ne mobilizam mai bine. Noi trebuie sa ne jucam sansa si sa incerca sa jucam bine, sa marcam cat mai multe goluri. Eu am avut o situatie de acest fel cand Hagi si Piturca se bateau in clasamentul golgeterilor. Inainte de meci le-am spus baietilor sa-l joace pe Piturca pentru ca acesta sa marcheze si sa-l depaseasca pe Hagi. Atunci jocul s-a stricat pentru ca toti cautau sa-l joace numai pe Piturca si atunci in repriza a doua l-am schimbat”, a povestit Ienei.



Ienei, sfaturi pentru Piturca: “Scopul sa fie jocul bun, nu golurile multe”