Echipa Nationala

Hai Romania, Hai Olanda!

Despre Romania - Estonia si Turcia - Olanda am spus atatea incat orice am mai scrie cu siguranta s-a mai scris. Cel mai important este indemnul de mai sus, inaintea unei seri de fotbal ce se anunta de interes major, exploziva. Noua ne este frica mai mult de ai nostri, decat de Olanda, insa ramane de vazut ce va fi. Tinta e, insa, clara: barajul de ce se joaca intre 15 si 19 noiembrie.

Echipa Romaniei nu are decat varianta victoriei in meciul de marti seara cu Estonia, partida din ultima etapa a preliminariilor Cupei Mondiale si care va fi live text pe Onlinesport.ro de la ora 21:00. In acelasi timp, pentru ocuparea locului secund in Grupa D, echipa Romaniei are nevoie ca Olanda sa nu piarda in meciul cu Turcia de la Istanbul.

La egalitate de puncte cu Turcia inaintea ultimelor meciuri, Romania trebuie sa castige in fata Estoniei, cele trei puncte fiind vitale in perspectiva accederii la barajul din noiembrie. Toate calculele pentru calificare la baraj sunt aici.

Un 1-0 ar fi suficient pentru a pune presiune pe turci, insa o victorie cu 5-0 ar echilibra golaverajul si ar face sa nu mai stam la mana meciului de la Istanbul.

Tricolorii se concentreaza doar asupra meciului direct cu Estonia, iar selectionerul Victor Piturca a cerut ca pe Arena Nationala sa nu fie anuntata evolutia scorului din meciul Turcia-Olanda.

Piturca a anuntat inca dinaintea meciului cu Andorra ca va odihni mai multi titulari in perspectiva meciului al doilea, cel cu Estonia, stiuta fiind incapacitatea jucatorilor romani de a evolua la nivel maxim doua meciuri la rand. A fost testata aceasta limita cel mai recent la dubla cu Ungaria si Turcia.

Astfel, in primul 11 al echipei Romaniei isi vor face aparitia jucatori precum Tanase, Marica sau Tatarusanu intre buturi.

De cealalta parte, Estonia este o echipa iesita de mult din calculele calificarii, dar ramane o echipa care il preocupa pe selectionerul Piturca. Remiza cu Olanda de data recenta si prezenta in barajul pentru Euro 2012 recomanda Estonia ca un adversar dificil. 

Selectionerul lor a venit la Bucuresti cu gandul de a marca si de a pleca, daca se poate, cu puncte. Sa nu uitam un alt lucru important, si anume ca Estonia este singura echipa care a reusit sa ia puncte Olandei in aceasta campanie de calificare. Sa speram ca va ramane singura dupa meciurile de marti seara.

In ceea ce priveste biletele vandute pana in ziua meciului, FRF a raportat cu 24 de ore inaintea meciului ca doar 6000 de suporteri si-au achizitionat tichete la meciul de pe Arena Nationala. Dupa cele mai optimiste previziuni in tribunele stadionului din Bucuresti vor fi cel mult 15.000 de oameni la ora partidei.

Romania: Tatarusanu - Matel, Gaman, Goian, Rat - Lazar, Bourceanu - Torje, Stancu, Tanase - Marica. Antrenor: Victor Piturca
Estonia: Pareiko - Kams, Piiroja, Klavan, Teniste - Vunk, Dimitrijev - Ojamaa, Vassilijev, Kruglov - Zenjov. Antrenor: Tarmo Ruutli

De cealalta parte, meciul de la Istanbul se va disputa cu casa inchisa, nu mai putin de 55.000 de spectatori fiind asteptati pe Sukru Saracoglu.

Fatih Terim pune presiune inaintea partidei si spune ca este unul dintre cele mai importante meciuri din istoria fotbalului turc.

La randul sau, Louis van Gaal, omul de care se leaga sperantele noastre pentru un joc onest al Olandei, a spus la conferinta de presa ca Turcia este a doua echipa din grupa, dupa selectionata batava, ca valoare individuala a jucatorilor. Tot Van Gaal a spus ca Romania este favorita la locul doi pentru ca va invinge mai mult ca sigur Estonia.

Cele doua echipe care se lupta pentru locul doi, Romania si Turcia, se supecteaza reciproc de influentarea adversarului direct. Turcii au lansat primii ipoteza ca Romania ar fi facut aranjamentele necesare pentru a invinge la scor Estonia, in timp ce dinspre Bucuresti se insista pe titularizarea unor jucatori precum Sneijder si Kuyt, doi fotbalisti care evolueaza la cluburi din Istanbul.

Turcia nu a mai invins Olanda din preliminariile Cupei Mondiale - Franta 1998. A fost atunci un 1-0 pentru turci pe teren propriu la 2 aprilie 1997. In meciul tur din actualele preliminarii Olanda s-a impus cu 2-0 la Amsterdam.



Hai Romania, Hai Olanda!