Echipa Nationala

Gica Popescu: "E in avantajul lui Mutu ca a fost depistat de doua ori"

Fostul international Gheorghe Popescu a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca rezultatul pozitiv la cel de-al doilea test antidoping efectuat dupa partida Fiorentina - Lazio este in avantajul lui Adrian Mutu, pentru ca acest lucru demosntreaza ca atacantul efectua o cura de slabire.
"Am inteles ca la al doilea test a fost depistat pozitiv tot cu sibutramina. Pai asta e in avantajul lui Adrian Mutu, e clar. Testul al doilea e in favoarea lui, pentru ca asta demonstreaza ca el tinea o cura de slabire. Nu putea sa ia o pastila si sa slabeasca. Cand esti la o cura, tii un tratament, care dureaza o perioada de timp. Nu avea cum sa ia doar o pastila si gata. E o dovada ca intr-adevar avea un tratament de slabit", a spus Popescu.

Fostul impresar, cel care l-a reprezentat pe Adrian Mutu in precedentul caz de dopaj cu care s-a confruntat in octombrie 2004, sustine ca atacantul Fiorentinei poate scapa doar cu o suspendare intre 3 si 6 luni.

"Eu am citit in presa italiana o declaratie a presedintelui comisiei antidoping din Italia. Si el spune ca Mutu risca o suspendare intre 3 si 6 luni. Iar ce spune acest om este foarte important. De fapt, e tot ce conteaza. A, ca este este o prostie din partea lui Mutu ca a tinut aceasta cura, e corect. A fost o atitudine total neprofesionista sa tina acest tratament fara sa anunte medicul echipei. Asa ceva nu se face. Dar chiar si aceasta prostie nu poate fi sanctionata prea grav", a precizat Gheorghe Popescu.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina si in urma unui control antidoping efectuat pe data de 20 ianuarie, dupa meciul Fiorentina-Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, in care jucatorul roman a marcat doua goluri, a anuntat, vineri, Comitetului Olimpic Italian (CONI).

Mediafax



Gica Popescu: "E in avantajul lui Mutu ca a fost depistat de doua ori"