Echipa Nationala

Gheorghe Hagi, rugat in direct sa salveze nationala ca pe vremuri in emisiunea lui Adrian Paunescu

Sursă foto: https://www.facebook.com/farulconstanta/

A intrat in istoria televiziunii din Romania cand, tarziu intr-o noapte, regretatul Adrian Paunescu l-a convins pe Gheorghe Hagi sa revina la echipa nationala inaintea unui meci crucial contra rivalei noastre Ungaria.

Gheorghe Hagi a cedat atunci presiunii publice cu un apel la memoria parintilor lui. Momentul memorabil poate fi retrait aici.

A revenit la nationala, am batut Ungaria si ne-am calificat la EURO 2000, unde ieseam din grupa si jucam sferturi de finala cu Italia.

“Pai cine sunt eu sa refuz Romania? Va astept pe toti la stadion si sper sa sarbatorim, impreuna, victoria”, spunea Gheorghe Hagi in 16 mai 1999.

Hagi ar reveni si acum la echipa nationala in postura de selectioner, insa decizia nu-i apartine doar lui.

Stie ce trebuie facut pentru ca Romania sa redevina o nationala respectata, insa in fruntea FRF se afla personaje aflate de cealalta parte a politicului din fotbal.

“Strategia numarul unu e sa te califici si sa te bati cu cele mai mari echipe ale lumii. Acesta este proiectul meu. Pentru mine altceva nu exista.

“Refuz sa cred ca Romania nu are oameni de fotbal valorosi care sa ne faca din nou fericiti, de la antrenori, jucatori si conducatori.

“Ca la doctor, trebuie gasita cauza. Voi cei din presa o stiti. Important e sa scoti in fata acest lucru. Trebuie sa-ti folosesti istoria, sa te uiti in spate si sa pastrezi doar ce a fost bun, restul sa arunci la gunoi.

“Baza trebuie sa fie nationala U21 care a fost al EURO (n.r. - semifinala in 2019). Acei jucatori sun baza, au demonstrat ca Romania are potential. Trebuie sa lucram pe proiect, sa construim o generatie buna, o echpa competitiva care sa joace la cel mai inalt nivel. De azi pe maine nu se poate”, a declarat Gheorghe Hagi la Digisport.

Arc peste timp in discutie a intervenit si Ionel Danciulescu prezent in studio.

“Hai, Gica, vino si construieste. Salveaza-ne!”, l-a rugat Danciulescu pe Hagi.

Acesta a replicat: “Eu v-am zis ce am gandit. Restul nu depinde de mine. Eu sunt unul dintre fani. Am vorbit cu inima, ca un suporter. Pentru acest proiect trebuie sa-i aduci pe cei mai buni, care stiu cu ce se mananca”.

Relatia dintre Gheorghe Hagi si conducerea actuala a FRF este una rece, marcata de mai multe episoade jenante in ultimii ani.

De la neinvitarea lui Hagi la festivitatea tragerii la sorti a grupelor EURO 2020 care a avut loc la Romexpo si pana la neincluderea acestuia printre VIP-urile prezente la tribuna oficiala a Arenei Nationale la meciurile gazduite de Bucuresti la acelasi Campionat European.



Gheorghe Hagi, rugat in direct sa salveze nationala ca pe vremuri in emisiunea lui Adrian Paunescu