Echipa Nationala

Gheorghe Hagi dupa esecul nationalei in Norvegia: ”Nu trebuie sa ne fie rusine”. Mirel Radoi n-a scapat de critici

Sursă foto: https://www.fcviitorul.ro/

Fostul mare international a analizat situatia in care a ajuns echipa nationala dupa 1-2 cu Islanda si 0-4 cu Norvegia.

”Suntem într-o situaţie dificilă, nu trebuie să ne fie ruşine, nici să zicem că fotbalul românesc nu mai are nimic. Din contră, trebuie să analizăm momentul, trebuie să fim la fel de optimişti cum am fost înainte. Succesul se construieşte şi trebuie să ştii să-l construieşti, atfel o să fie şi mai rău, şi mai greu să ajungem iar unde am fost odată. Trebuie să ştii să construieşti succesul. Asta însemană mentalitate”, a declarat Gheorghe Hagi la Digisport.

”Cine poate, să fie optimist, cine nu poate şi nu e optimist, eu zic că ar fi bine să ne depărţim. Când ai un mediu optimist, vin şi rezultatele, rezultatele îţi aduc încredere şi vine succesul cel mare. În momentul de faţă, ceea ce am văzut m-a speriat şi de aceea am vrut să intru doar să vă spun că eu în continuare sunt foarte optimist şi cred că putem să avem succesul care a fost înainte. Nu cred, sunt convins, am convingere, am credinţă şi am curaj”, a mai transmis fostul mare international roman.

Norvegia a invins Romania cu 4-0 in etapa a treia din Liga Natiunilor

Hagi i-a aratat cu degetul pe oamenii din fruntea nationalei pentru ca transmit un mesaj de neincredere tinerilor jucatori.

”Dar, atenţie, trebuie să ştim să muncim ca să construim acel succes! Trebuie să ştii ce obiectiv ai, unde vrei să ajungi. Văd că ne e frică să spunem că suntem buni, că putem să câştigăm. În această periaodă am avut şi foarte mulţi jucători foarte experimentaţi şi nu am câştiugat şi am folosit din când în când, sporadic, rar nişte tineri care au făcut foarte bine la U21. Atenţie, sporadic, din când în când, rar, făsă să fim convinşi de ei. Noi le transmitem această neîncredere pe care nu au cum să o ducă. Ei sunt singurii care nu pot fi vinovaţi în acest moment. pentru că ei au avut succes mare, dar nu ei sunt de vină. Aceşti copii depind de ce le tarnsmitem noi şi eu văd un negativism dus la extremă în momentul de faţă. În acest moment trebuie să fim foarte poztivi, iar aceşti jucători să aibă în spatele lor oameni care să iasă în faţă şi să le dea curaj şi încredere. Cum am zis eu, convingere, credinţă şi curaj”, a spus Gheorghe Hagi.

Acesta l-a criticat pe Mirel Radoi si pentru numarul mare de schimbari facut inaintea meciului cu Norvegia.

”Noi nu suntem Germania, Spania, Franţa ca să schimbăm jucătorii de la o zi la alta. Mă scuzaţi, cum ne schimbăm lenjeria interioară aşa ne schimbăm jucătorii. Aşa ceva nu am văzut. Copiii noştri sunt foarte buni, dar ei trebuie să trăiască şi să se dezvolte într-un proiect câştigător, ca să devină cei mai buni. Nu există altă strategie pentru mine. Cine nu crede să nu mai vină la stadion, să nu mai fie lângă echipa naţională”, a concluzionat Hagi.



Gheorghe Hagi dupa esecul nationalei in Norvegia: ”Nu trebuie sa ne fie rusine”. Mirel Radoi n-a scapat de critici