Echipa Nationala

Germania – Romania 2-1. Am visat 80 de minute la un rezultat mare

Sursă foto: https://twitter.com/DFB_Team

Nationala Romaniei a condus Germania la pauza in meciul disputat, vineri seara, la Hamburg, in preliminariile Cupei Mondiale, dar pana la urma nemtii au intors rezultatul in partea secunda si au obtinut trei puncte care ii apropie de turneul final.

Cu o formula 4-5-1, Romania a deschis scorul in minutul 9 dupa o faza superba care l-a avut in prim plan pe Ianis Hagi.

Acesta a patruns in dreapta, depasind doi adversari, pe puternicii Rudiger si Kehrer, finalizand cu sut la coltul lung.

Un 1-0 de care am tinut pana in minutul 52, cand Germania a egalat scorul prin Gnabry. Un sut din afara careului in plasa laterala.

Nemtii au inceput partea secunda cu o viteza superioara si jucatorilor nostri le-a fost tot mai greu sa tina pasul cu adversarul, de aici si faulturile repetate care au atras cartonase si ocazii la poarta lui Nita.

Reus ne-a iertat in minutul 57, cand a ratat cu latul din fata portii la o centrare perfecta.

Am raspuns si noi tarziu, in minutul 73, pe un contraatac care l-a lasat pe Puscas in pozitie de finalizare. Sutul a fost insa slab si a trecut pe langa poarta.

In minutul 75, Havertz a scapat singur spre poarta noastra si doar replierea fabuloasa a lui Rus dublata de o deposedare prin alunecare a tinut tabela in echilibru, 1-1.

Am mai avut o sansa de a pune in pericol poarta lui ter Stegen, in minutul 80, la patrunderea lui Stanciu. Sutul acestuia a trecut alaturi.

Germania a marcat golul victoriei, in minutul 81, prin Muller dupa o faza fixa de la coltul terenului. Un corner acordat usor de Rus, care a ratat respingerea trimitand afara.

Goretzka a aparut la scurt si i-a luat fata lui Manea, prelungind spre bara a doua unde astepta vulpoiul batran Muller care a impins mingea in poarta pentru 2-1.

La 0-0, in debutul partidei, VAR-ul ne-a scapat de un penalty pe care turcul Cakir il acordase la duelul dintre Burca si Werner.

Un Burca ce a iesit accidentat de pe teren in debutul reprizei secunde. Un amanunt care a cantarit mult in ecuatia rezultatului final.

Caseta tehnica

Germania: 22. Ter Stegen – 18. Hofmann (16. Klostermann ’85), 15. Sule, 2. Rudiger, 5. Kehrer – 8. Goretzka, 6. Kimmich – 10. Gnabry, 11. Reus (7. Havertz ’67), 19. Sane (20. Adeyemi ’89) – 9. Werner (13. Muller ’67). Selecţioner: Hansi Flick.

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 17. Rus, 6. Chiricheş-cpt., 15. Burcă (4. Manea ’50), 3. Toşca – 23. Stanciu (5. Albu ’82), 18. Marin – 14. Hagi (10. Maxim ’60), 9. Puşcaş (20. Mitriţă ’82), 22. Mihăilă (7. Ivan ’60). Selecţioner: Mirel Rădoi.



Germania – Romania 2-1. Am visat 80 de minute la un rezultat mare