Echipa Nationala

Gazonul de pe Stadionul National a picat testul rezistentei

Treizeci de minute a durat pana cand iarba de pe Stadionul National sa se macine, iar gazonul sa se umple de gauri. Dupa o jumatate de ora jucatorii dadeau in gropi nu de prosti ce erau, ci pentru ca fara nici un avertisment, in zonele slabe, iarba pur si simplu ceda, iar in locul ei aparea pamant.
Constructia de peste 200 milioane de euro ridicata pe locul fostului '23 august' a impresionat pe toata lumea, de la jucatorii ambelor echipe, zecile de mii de spectatori si pana la presedintele FIFA, Joseph Blatter, venit special pentru inaugurarea arenei.

Gazonul ramane insa calcaiul lui Ahile, lucru recunoscut si de oficialii FRF.

Zeci de bucati de gazon s-au desprins deja pe toata suprafata de joc. Dupa minutul 30, era evident ca in timpul actiunilor mai dure sau la schimbari de directie jucatorii se impiedicatu, iar piciorul le intra deseori pana peste glezna in gropile aparute deodata.

La finalul meciului, intreg gazonul era plin de gropi si brazde de pamant imprastiate peste tot.

Primaria Capitalei anuntase, luni, ca gazonul de pe Arena Nationala s-a deteriorat din cauza conditiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate si lipsa precipitatiilor - urmând ca portiunile afectate sa fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Nationala a fost achizitionat din Italia si a fost montat de o firma specializata în executia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

"A fost montat prea tarziu si nu a avut timp sa se prinda de stratul inferior", declarau oficialii federatiei inaintea meciului cu Franta.

De la meciul Romania-Danemarca din martie 2003, cand gazonul arenei Lia Manoliu arata desprins din plajele litoralului romanesc, sau de la mlastinile din Ghencea nu s-a mai vazut un gazon atat de prost.

Onlinesport



Gazonul de pe Stadionul National a picat testul rezistentei