Echipa Nationala

FRF anunta oficial despartirea de Cosmin Contra

Federatia Romana de Fotbal a anuntat oficial, joi, despartirea de selectionerul Cosmin Contra dupa ratarea calificarii la EURO 2020 in urma preliminariilor clasice.

Vedeti mai jos comunicatul FRF:

”Îi mulțumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naționale, precum și pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalți selecționeri ai loturilor de juniori și tineret.

”Energia și determinarea pe care le-a adus la echipa națională într-un moment dificil la preluarea mandatului de selecționer au facilitat schimbul de generații în care ne aflăm la prima reprezentativă.

”Ne-am fi dorit, cu toții, un parcurs care să ne permită calificarea din preliminarii la Euro 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui în mod cert la viitorul echipei naționale, nu trebuie șterse de rezultatul final din teren.

”Mult succes, Cosmin, în cariera de antrenor! Echipa națională va rămâne totdeauna “acasă” pentru fostul tricolor și actualul tehnician Cosmin Contra”.

Bilantul lui Contra la echipa nationala

13 victorii, 6 egaluri și doar 5 înfrângeri în acest total de 24 de partide, dintre care 18 cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate și 26 primite.

În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa națională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri și foarte tineri. Este vorba de George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluță, Ionuț Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ștefan, Denis Drăguș, Alexandru Ioniță, Nicușor Bancu, Florin Niță, Alexandru Mitriță, Paul Anton, Mihai Bălașa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoș, George Țucudean.



FRF anunta oficial despartirea de Cosmin Contra