Echipa Nationala

FRF aduce lamuriri cu privire la numirea lui Edward Iordanescu in postul de selectioner: “Nu a exista ingerinta politica”

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Mircea Sandu, fostul presedinte al FRF, acuza actuala conducere ca l-a numit si il mentine un functie pe Edward Iordanescu prin prisma unor influente de ordin politic.

O afirmatie fata de care FRF a reactionat printr-un comunicat pe site-ul oficial.

“Este regretabil ca e necesar sa precizam din nou faptul ca Edward Iordanescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus si celorlalti tehnicieni cu care s-a negociat in decembrie 2021 si ianuarie 2022. Totusi, pentru corecta informare a publicului, reamintim faptul ca acelasi contract a fost si pe masa negocierilor cu domnul Ladislau Boloni. Faptul ca astazi Iordanescu este in continuare pe banca tehnica a Echipei Nationale se datoreaza faptului ca, desi am incheiat grupa din Liga Natiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au aratat ca exista speranta si ca Echipa Nationala este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregatit tricolorii in Liga Natiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeasi.

“Clauza la care se face referire, conform careia contractul inceteaza daca ne clasam pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Natiunilor. Dar, in urma sedintei Comisiei Tehnice, s-a constatat ca Edward Iordanescu este antrenorul potrivit pentru obtinerea calificarii la EURO 2024 si s-a decis ca cel mai bine este sa mizam pe continuitate, iar decizia a fost validata de catre Comitetul Executiv al FRF. Astfel, Edward Iordanescu a semnat la inceputul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automata in eventualitatea calificarii la turneul final.

“In plus, reamintim faptul ca inainte de a se discuta cu domnul Edward Iordanescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar si cu alti tehnicieni. Avand in vedere faptul ca, din diverse motive, niciunul dintre acestia nu a putut prelua echipa nationala s-a mers catre un tehnician din generatia tanara, iar dintre acestia Edward Iordanescu este tehnicianul cu cea mai mare experienta si cel mai bun CV.

“Totodata, Administratia Federatiei Romane de Fotbal reitereaza faptul ca ingerinta politica nu a existat, nu exista si nu va exista, nu doar in activitatea Comisiei Tehnice, cat nici in activitatea Federatiei Romane de Fotbal. Va amintim, de asemenea, ca la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de buna guvernanta care sa impulsioneze evolutia calitatii administrarii fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerintei politice precum si autonomia comisiilor federale. FRF a sustinut abordarea forului continental, participand inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federatie din aceasta zona a Europei care adopta aceasta declaratie, in aprilie 2019, cu ocazia Adunarii Generale”, se arata in comunicatul emis de FRF.



FRF aduce lamuriri cu privire la numirea lui Edward Iordanescu in postul de selectioner: “Nu a exista ingerinta politica”