Echipa Nationala

FRF a cedat in disputa cu cluburile si anuleaza cantonamentul nationalei U23 din Antalya

Pusa in fata refuzului mai multor cluburi de top din Liga 1 de a-si lasa jucatorii intr-un cantonament al unei selectionate divizionare sub 23 ani programat pentru luna ianuarie in Antalya, Federatia Romana de Fotbal a dat inapoi si a anulat respectivul stagiu de pregatire.

Selecționerul reprezentativei României, Christoph Daum, le mulțumește cluburilor care au răspuns pozitiv invitației de a lăsa jucătorii să participe la cantonamentul selecționatei U23 programat în ianuarie 2017, dar anunță că acțiunea a fost anulată în urma numărului mic de fotbaliști disponibili în acea perioadă, anunta FRF pe site-ul oficial.

”Am planificat și am organizat un cantonament de 7 zile pentru selecționata U23, în perioada 16-23 ianuarie 2017, în Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, de perspectivă, care pot face pasul la naționala U21 sau chiar la naționala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, așa că am trimis fiecărui club o invitație oficială pentru acest cantonament", a spus Daum.

"În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre, mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la acest cantonament. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiți și surprinși că există cluburi care nu vor să colaboreze și nu profită de această oportunitate", a adaugat selectionerul Romaniei.

Utilitatea cantonamentului

"Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucători să reprezinte selecționata U23 a României. Și ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, dacă ne referim la experiența meciurilor internaționale. Ar fi adus promovare jucătorilor și cluburilor. Pentru că în acest moment avem disponibili mai puțin de jumătate dintre jucătorii convocați, suntem nevoiți să anulăm cantonamentul", a concluzionat Daum.



FRF a cedat in disputa cu cluburile si anuleaza cantonamentul nationalei U23 din Antalya