Echipa Nationala

Explicatia lui Nedelcearu pentru gestul care i-a scandalizat pe englezi

Sursă foto: https://www.instagram.com/nedelcearu.ionut

Ionut Nedelcearu si Nicolae Stanciu au fost singurii jucatori ai nationalei Romaniei care nu au ingenuncheat inaintea amicalului cu Anglia intr-un gest simbol de sustinere a miscarii Black Lives Matter.

Dupa valul de critici aparute peste Canalul Manecii si chiar la noi, Ionut Nedelcearu a reactionat public pe contul sau de Instagram explicand ce l-a determinat sa ramana in picioare.

"Din moment ce am aflat ca refuzul meu de a ingenunchea inaintea amicalului international dintre Anglia si tara mea a provocat comentarii negative care ma jignesc ca persoana, as vrea doar sa clarific ca nu sunt rasist si, in afara de asta, urasc toate tipurile de rasism si discriminari, ceva care este recunoscut de toti cei care ma cunosc ca persoana si ca jucator de fotbal profesionist, dar si ca nu am simtit ca ar trebui sa o fac dintr-o simpla obligatie.

"Opinia si atitudinea mea fata de viata este ca mesajele pe care noi, ca membri ai societatii, trebuie sa le transmitem impotriva rasismului ar trebui sa fie mult mai clare si ar trebui sa priveasca toate manifestarile de rasism pe care le traim in viata noastra de zi cu zi.

"Din punctul meu de vedere, este destul de ipocrit sa credem ca ne indeplinim datoria impotriva rasismului pur si simplu respectand ordinul de a ingenunchea!", a scris in limba engleza fostul dinamovist pe contul lui de Instagram.



Explicatia lui Nedelcearu pentru gestul care i-a scandalizat pe englezi