Echipa Nationala

Explicatia lui Daum pentru ratarea calificarii la Cupa Mondiala: “Nimeni nu e vinovat”

Oficial nationala Romaniei a ratat calificarea la Cupa Mondiala din 2018 si toate degetele il arata drept principal vinovat pe selectionerul Christoph Daum, insa acesta este de alta parere.

“Trebuie sa construim o echipa noua. Am vazut cateva faze bune de-a lungul meciului, dar pana se vor adapta jucatorii la un nivel ridicat...Am vazut progres si am fost foarte motivati, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol”, a declarat Daum dupa meci la Tvr.

“Cred ca fiecare meci a fost important, dar inca din primul meci am avut probleme. Am fost egalati de Muntenegru, am ratat penalty-ul din prelungiri. Echipa trebuie intinerita, avem nevoie de jucatori de tineri. Dupa primul meci am incercat sa schimb echipa, sa aduc jucatori noi, lucru dificil si nu mi-a iesit”, a adaugat Daum.

“Nu depinde de mine, nu eu iau aceasta decizie. Contractul meu spune ca se termina dupa aceste preliminarii daca nu ne calificam. Ma voi gandi, voi vorbi cu presedintele federatiei si vom lua cea mai buna decizie pentru viitorul fotbalului romanesc. Eu sunt foarte fericit, am invatat foarte mult despre Romania si fotbalul romanesc. Am venit cu multe propuneri, dar este un proces lung. Am fost fericit sa fiu aici si impartasesc dezamagirea alaturi de toti fanii romani. Nimeni nu este vinovat”, a mai spus Daum.

Romania a adunat doar 9 puncte in opt meciuri de calificare. Prin comparatie, sa ne facem o idee unde am ajuns, Azerbaidjan a obtinut 10 puncte intr-o grupa cu Germania, Cehia si Norvegia.



Explicatia lui Daum pentru ratarea calificarii la Cupa Mondiala: “Nimeni nu e vinovat”