EURO 2019

Totul despre Romania – Germania, prima semifinala a Campionatului European de tineret

Romania este marea revelatie a Campionatului European de tineret, echipa care a rasturnat toate calculele hartiei prin calificarea la turneul final dupa 20 ani de absenta si acum prin prezenta in semifinalele competitiei.

Tricolorii sunt determinati sa mearga pana la capat, iar capatul este pe podium dupa finala cu trofeul ridicat deasupra capului.

Generatia de fier, asa cum a denumit-o George Puscas, este una infometata de succes. Este o generatie care a crescut in umbra declinului fotbalului romanesc din ultimii ani si care a auzit din povestiri despre o echipa care in vara anului 1994 scria istorie peste ocean la Mondialul american.

Victorie Romania
Egal
Victorie Germania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Arc peste timp, cu un alt Hagi in teren Romania scrie istorie la sub 21 ani cu o calificare la Jocurile Olimpice dupa mai bine de jumatate de secol. Pana la Tokyo 2020, un turneu olimpic cu povestea lui, Romania are propria intalnire cu istoria la semifinala cu Germania.

Un meci programat in cea mai calduroasa zi a anului de pana acum, la Bologna anuntandu-se 40 de grade la umbra in aceasta zi care ne poate marca istoria fotbalistica.

Se intalnesc pe batranul Renato Dall’Ara cele mai ofensive echipe de pana acum ale turneului final: Germania cu 10 goluri si Romania cu 8 reusite.

Germania ii da pe primii doi marcatori ai turneului, Luca Waldschmidt (5 goluri) si Marco Richter (3 goluri). Ii avem si noi pe ai nostri cu doua reusite: George Puscas (ambele din penalty), Ianis Hagi si Florinel Coman pregatiti sa-si treaca numele pe tabela de la Bologna.

Chiar daca a defilat prin Grupa C, obtinand doua victorii categorice si o remiza, Germania a aratat fragilitate in defensiva primind gol in toate cele trei meciuri de pana acum. E drept, toate au fost marcate din penalty!

Despre nemti nu avem amintiri prea placute la U21, ultima intalnire directa terminandu-se cu o infrangere colosala a Romaniei, scor 0-8. De altfel, Romania n-a invins niciodata Germania la aceasta categorie de varsta.

Germania este detinatoarea trofeului european la U21 si se afla in semifinale a patra oara in ultimele cinci editii.

Romania a pierdut un singur meci din ultimele zece disputate, 0-1 cu Spania intr-un amical in acest an.

Partida va fi arbitrata de o brigada din Israel.

In tribune sunt asteptati peste 20.000 de suporteri romani din diaspora sau veniti speciali in Italia pentru acest meci.

Echipele probabile:

Germania: Nubel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstadt - Neuhaus, Eggestein, Dahoud, Oztunali - Waldschmidt, Richter;
România: I. Radu - Cr. Manea, Pașcanu, Nedelcearu, Fl. Ștefan - Cicâldău, T. Băluță - Man, Ianis Hagi, Fl. Coman - G. Pușcaș.



Totul despre Romania – Germania, prima semifinala a Campionatului European de tineret