EURO 2019

Romania in semifinalele Campionatului European! Cum ar fi sa..?

Sursă foto: https://twitter.com/UEFAUnder21

Performanta istorica pentru fotbalul romanesc, dupa ce nationala de tineret sub 21 ani s-a calificat in semifinalele Campionatului European din Italia.

Romania avea trei variante din trei inaintea meciului cu Franta, meci care in cele din urma s-a incheiat cu scorul de 0-0, rezultatul convenabil ambelor echipe pentru calificarea impreuna in careul de asi.

Un rezultat care elimina Italia, gazda turneului, din competitie.

Asa am trait Romania - Franta pentru un loc in semifinale

Romania castiga Grupa C, cu 7 puncte si golaveraj superior Frantei, astfel incat in semifinala de peste trei zile vom intalni puternica echipa a Germaniei.

Dar cum niciun adversar intalnit la acest turneu final nu a fost deloc unul usor, putem spera ca vom trece si de Germania pentru a continua visul unui trofeu european. Cum ar fi?

Meciul cu Franta a fost unul in care cele doua echipe au jucat la rezultat, fazele de poarta fiind putine.

Franta a inceput mai bine si a tinut mingea departe de echipa noastra in primele minute, dupa care Romania a echilibrat disputa.

Cea mai controversata faza a meciului s-a petrecut in prima repriza, cand centralul bulgar a inchis ochii la o faza clara de penalty. Ianis Hagi l-a deschis impecabil pe Cicaldau si acest a fost busculat in suprafata de pedeapsa. Curios ca VAR n-a intervenit.

In partea secunda Romania a ratat cea mai mare ocazie pe final de meci dupa o faza fixa. Ianis Hagi a centrat in careu si lovitura de cap a lui Rus a fost deviata in extremis in corner.



Romania in semifinalele Campionatului European! Cum ar fi sa..?