EURO 2019

Clasamentul actualizat in Grupa Romaniei si calcule pentru semifinale

Sursă foto: twitter.com/uefaunder21

Romania conduce Grupa C la Campionatul European de tineret, cu 6 puncte, si are nevoie de un egal pentru a fi sigura prin propriile forte de calificarea in semifinale.

Tricolorii au al doilea atac al turneului dupa Germania, cu opt goluri marcate, si un golaveraj plus cinci. Acesta va conta drept criteriu de departajare.

Romania intalneste in ultimul meci, luni pe 24 iunie, echipa Frantei, formatie care de asemenea a obtinut pana acum doua victorii (2-1 cu Anglia si 1-0 cu Croatia).

Un egal califica ambele formatii in semifinale, cu Romania de pe primul loc si Franta de pe locul doi.

Chiar si in eventualitatea nefericita a unei infrangeri, Romania poate pierde locul calificarea de pe locul doi doar printr-un mare ghinion.

Avantajul Romaniei este ca la ora meciului cu Franta vom fi stiut deja rezultatele si clasamentele in celelalte doua grupe.

Italia, Spania si Polonia se lupta pentru calificare in Grupa A, cu mentiunea ca Spania si Polonia au meci direct si am putea avea o situatie cu trei echipe avand cate sase puncte fiecare. E greu de crezut ca vreuna va castiga la un scor patru goluri pentru a depasi Romania la golaveraj.

In Grupa B se vor intalni Germania cu Austria si Danemarca cu Serbia. Nemtii au deja sase puncte si le mai trebuie un egal in ultimul meci pentru calificare. Danemarca ar trebui sa invinga Serbia la cel putin cinci goluri diferenta pentru a ajunge la un golaveraj superior Romaniei.

O Romanie care sta la mana ei pentru calificarea in semifinale, avand nevoie de o remiza contra Frantei in meciul direct de la Cesena.



Clasamentul actualizat in Grupa Romaniei si calcule pentru semifinale