Echipa Nationala

Edward Iordanescu: "Toata situatia se poate schimba in favoarea noastra"

Romania a pierdut primele doua meciuri din Liga Natiunilor fara gol marcat, dar selectionerul Edward Iordanescu isi pastreaza optimismul ca tricolorii pot redresa situatia cu un prim succes si acesta este asteptat in meciul cu Finlanda (sambata, 21:45).

"Cu siguranta imi doream un debut mai fericit, dar meseria mea cere echilibru si maturitate. Sunt constient ca in fotbal totul este posibil. Am fost pregatit pentru orice fel de scenariu.

"Increderea mea ramane importanta, puternica, nezdruncinata. Toata situatia se poate schimba in favoarea noastra cu un rezultat pozitiv. A fost si multa nesansa.

"Nu-mi place sa schimb prea mult de la un joc la altul, afecteaza chimia jocului. Am facut mai multe analize, am facut si niste teste. Speram ca astazi, maine sa luam deciziile cele mai corecte si sa aliniem cel mai bun 11 pentru a obtine rezultatul pozitiv pe care il cautam cu totii.

"E o provocare majora sa ne regasim increderea, pentru ca increderea suferea si inainte, acum e afectata.

"Gresim in analiza si in abordare. Focusul meu este la fundatia care ne poate duce spre performanta, iar fundatia e reprezentata de mentalitate, spirit, devotament, patriotism, capacitatea de a da totul in meciuri, de a te lupta cu orice adversar. Are legatura cu noi toti care ne ocupam de formarea si dezvoltarea jucatorilor.

"Jucam maine cu Finlanda, antrenorul lor intra in al saptelea an, eu am 21 de zile cu echipa. Cu siguranta ca nu pot influenta aceasta fundatie intr-un timp atat de scurt, dar imi dau silinta", a spus Edward Iordanescu intr-o conferinta de presa organizata la Centrul National de Fotbal de la Mogosoaia.



Edward Iordanescu: "Toata situatia se poate schimba in favoarea noastra"