Echipa Nationala

Edward Iordănescu se gândește deja la EURO 2024: ”Am încredere că putem face o figură frumoasă”

Sursă foto: captura prima tv

Numit la cârma naționalei României în ianuarie 2022 într-un moment dificil pentru tricolori, Edward Iordănescu a reușit calificarea la Campionatul European din 2024 la trei decenii distanță după ce tatăl său, Anghel Iordănescu, aducea calificarea României la Cupa Mondială din SUA 94.

Vedeți mai jos ce a declarat selecționerul Edward Iordănescu după victoria cu Israel care practic a consfințit calificarea cu o etapă rămasă de disputat din actuala campanie preliminară.

”O bucurie fantastică și mă încearcă un sentiment de mândrie. Toți jucătorii trebuie felicitați. Sunt mândru să antrenez jucători cu atâta caracter.

”Trebuie să fim recunoscători tuturor celor care au crezut în noi. În primul rând familiei mele și tuturor celor care iubesc echipa naționala României.

”În seara asta ne bucurăm, dar vom evolua cu 50.000 de oameni (n.r. – cu Elveția) și trebuie să avem o prestație bună. Suntem o echipă calificată la EURO.

”Mulțumesc și președintelui FRF care la un moment da cotitură mi-a dat mână liberă și a avut încredere în munca mea.

”E un moment frumos. Calificarea matematic s-a obținut în seara asta, dar ea s-a obținut cu eforturi, cu decizii luate cu mintea și cu inima, s-a obținut cu fiecare picătură de sudoare. Suntem mândri că vom fi la EURO și mă bucur că am putut să-mi respect promisiunea în pofida momentelor grele, a jignirilor. Am depășit toate obstacolele. Am încredere că acest grup poate face o figură frumoasă și la turneul final”, a declarat Edward Iordănescu la Prima Tv.

România a învins Israel cu 2-1, după ce a fost condusă din minutul 2, obținând calificarea la Campionatul European din Germania 2024.

Tricolorii abordează ultimul meci din preliminarii, cu Elveția, de pe primul loc în clasament.

 


Edward Iordănescu se gândește deja la EURO 2024: ”Am încredere că putem face o figură frumoasă”