Echipa Nationala

Edward Iordanescu, oficial noul selectioner al Romaniei. Durata contractului si obiectivul fixat de FRF

Echipa nationala are un nou selectioner in persoana lui Edward Iordanescu, tehnician prezentat, marti, intr-o conferinta de presa.

• Contract pentru urmatorii doi ani si jumatate;
• Obiectiv intermediar: castigarea grupei din Liga Natiunilor;

• Obiectiv principal: calificarea Romaniei la EURO 2024.
• Mizeaza pe rezultat inaintea jocului;
• Debut pe 25 martie, in Ghencea, la amicalul cu Grecia.


“Multumesc pentru incredere, am simtit incredere in munca pe care o facem impreuna. Ma incearca un sentiment profund de bucurie, mandrie si entuziasm. Cand reprezinti romanii si Romania inseamna si o mare responsabilitate pentru care sunt pregatit. Vin cu incredere sa construim o echipa care sa ne faca mandri din nou, sa straluceasca si sa producem performanta", a declarat Edward Iordanescu in conferinta de prezentare. Cred in destin pana la un punct, dar mai cred in Dumnezeu si in munca", a declarat Ewdard Iordanescu.

“Imi doresc sa contruim o identitate de joc, ca echipa nationala sa fie coerenta. Ma cunosc cu foarte multi dintre jucatori. Tot timpul va prima rezultatul, dar cred ca daca rezultatele vor fi cele asteptate, vom putea in timp sa construim si un joc care sa placa. Ne dorim sa avem rezultate cat mai bune pe un fond bun pentru noi. Imi doresc sa avem o echipa care va arata ca este dispusa sa dea totul pe teren", a adaugat noul selectioner al nationalei Romaniei.

"Cand cuvantul nu mai este respectat, imi asum incetarea oricarui contract. Sunt foarte bine ancorat in realitatea fotbalului romanesc si in principiile mele.

(cum comenteaza accidentarea lui Ianis Hagi) "Sunt la curent cu accidentarea lui Ianis Hagi. E o pierdere pentru noi, dar trebuie sa fim alaturi de noi.

Sezon incheiat pentru Ianis Hagi. A fost operat dupa o accidentare la genunchi

(daca a fost numit politic la echipa nationala) "Da...am fost sustinut de americani. Inainte de toate, de cand sunt activ in fotbal vreme de 12 ani, puterea politica s-a schimbat de vreo 20 de ori. Nu cred ca cineva a facut o pasiune pentru mine si nu cred ca toata lumea s-a preocupat sa ma sustina. Cine spune asta consider ca imi aduce un afront.

(clauza anti Stoichita?) “Nu doar ca nu am solicitat asa ceva, dar experienta dansului nu poate fi decat in sprijinul functionalitatii activitatii, dar deciziile imi vor apartine in totalitate. Staff-ul meu este in lucru. Cand voi finaliza, veti avea informatia completa. E posibil ca o parte din cei care au format staff-ul lui Mirel vor continua, dar veti vedea si fete noi. Mi-as dori un staff extrem de competent care sa ma ajute.

(daca a discutat cu Anghel Iordanescu, tatal lui) "Pentru mine e foarte important sa am posibilitatea de a dialoga cu el, chiar daca de cele mai multe ori discutam generalitati.

(clauza de reziliere) "Da, exista, dar e confidentiala. Obiectivul e calificarea la Campionatul European, cu obiectiv intermediar castigarea grupei din Liga Natiunilor. Tinta este locul unu. Am avut timp sa studiez un pic adversarii, am vazut un numar de meciuri cu fiecare dintre ei. Tintim primul loc si cred ca asta este mentalitatea corecta. Cred ca este o grupa echilibrata cel putin teoretic, insa am multa incredere in potentialul fotbalistului roman.

Razvan Burleanu

“Ne-am fi dorit ca numirea noului selectioner sa se petreaca mult mai repede. Tinand cont ca nu am fost sub o presiune a timpului, am considerat ca este o forma de respect pentru fiecare antrenor.

“Suntem aici sa-l prezentam pe noul selectioner, pe Edward Iordanescu, antrenorul care are misiunea de a readuce echipa nationala in elita fotbalului europeana.

“Determinarea, disponibilitatea si dorinta de a reusi sunt elementele care au contribuit la numirea acestuia. Se adauga si experienta, spiritul analitic, cunoasterea la zi a fotbalului romanesc. Este un antrenor tanar, dar cu o experienta foarte mare la nivelul Ligii 1. Suntem siguri ca va avea capacitatea sa construiasca o echipa nationala de succes.

“Coeziunea lotului este cea mai importanta mostenire din mandatul lui Mirel Radoi. Cei mai multi dintre jucatorii din circuitul echipei nationale sunt tineri, ceea ce inseamna ca in urmatorii ani vor ajunge la o maturitate fotbalistica si ca rezultatele vor fi bune, de aici si increderea ca Edward Iordanescu va aduce nationala in elita.

“Este un contract care se intinde pentru urmatoarele doua campanii de calificare, Liga Natiunilor si EURO 2024, si care se va prelungi automat pentru Campionatul European. Are un obiectiv intermediar, castigarea grupei din Liga Natiunilor, si obiectivul principal, calificarea la EURO 2024”.



Edward Iordanescu, oficial noul selectioner al Romaniei. Durata contractului si obiectivul fixat de FRF