Echipa Nationala

Edward Iordanescu la ora analizei. Cum vede grupa de calificare la EURO 2024, ultima actiune a nationalei si meciurile de verificare din noiembrie

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selectionerul Edward Iordanescu a sustinut, miercuri, o conferinta de presa de aproape o ora in care a abordat toate punctele importante din viata echipei nationalei Romaniei.

"Am incredere ca echipa nationala are sansa ei, o sansa mare pentru a merge la turneul final. Este o grupa echilibrata, semnificativ mai de preferat decat au fost alte grupe care aratau groaznic pentru noi.Elvetia este vazuta ca favorita, dar asta nu inseamna nu vom intra cu incredere, ca nu ne vom juca sansa si cu siguranta mergem spre obiectivul care este calificarea la turneul final.
Pentru mine aceasta prezenta la turneul final este obligatorie, altfel este capat de drum", a declarat selectionerul echipei nationale intr-o conferinta de presa.

"Trebuie sa ne ridicam nivelul si este foarte important ca jucatorii nostri sa reuseasca la nivel de cluburi sa se impuna si sa vina la echipa nationala cu parametri optimi. E foarte important sa incepem bine. Trebuie sa reusim sa castigam o echipa de Liga Campionilor, putem sa aratam solid.

"Hartia arata un debut teoretic accesibil, insa finalul e de foc, cu Israel in deplasare si Elvetia acasa. E nevoie ca atunci sa ai o marja de control. Cu siguranta trebuie sa ne ridicam nivelul, sa aratam alta convingere si alta eficienta. Grupa este foarte echilibrata, dar trebuie sa privim cu incredere. Puteam sa cadem mult mai rau. Trebuie sa tintim cat mai sus", a mai spus Edward Iordanescu.

Analiza campaniei din septembrie

“Pentru mine in septembrie a fost o actiune reusita. Din pacate ce s-a intamplat in iunie ne-a afectat foarte tare. Clar ca dubla cu Muntenegru a fost capitala si cel mai prost moment al nostru. Au fost si elemente pozitive si foarte pozitive, de unde putem sa construim si sa crestem. Pot sa spun cu tarie ca mai mult decat am resimtit eu n-a resimtit nimeni acest parcurs si automat retrogradarea echipei. Mi-am asumat si imi asum in totalitate. Cred totusi ca sunt si lucruri care cu putina sansa, cu putin pragmatism puteau sa schimbe total prestatia noastra si clasamentul final. In septembrie am aratat o alta coeziune, am avut consistenta, ca putem sa controlam momente importante din joc si sa avem initiativa. Au fost lucruri pozitive. Cred ca, cu putina sansa, am fi putut sa terminam cel putin pe locul trei. Daca am fi avut un singur punct in plus la clasament am fi terminat pe locul doi", a mai spus Iordanescu.

Acesta considera ca actiunea din noiembrie trebuie privita ca una oficiala.

“Vine o noua actiune in noiembrie si mi-as dori sa fie una de consolidare, in care sa reconfirmam lucrurile bune din septembrie. Din punctul meu de vedere, jocurile din noiembrie le consider oficiale si incepe campania de calificare pentru turneul european. Cu siguranta Nicu Stanciu nu va fi la aceasta actiune si il consider o pierdere importanta", a anuntat selectionerul nationalei Romaniei.

Romania va intalni Slovenia si Moldova in doua meciuri de verificare in luna noiembrie.

Preliminariile EURO 2024 debuteaza in martie 2023, iar Romania face parte dintr-o grupa cu Elvetia, Israel, Kosovo, Belarus si Andorra.



Edward Iordanescu la ora analizei. Cum vede grupa de calificare la EURO 2024, ultima actiune a nationalei si meciurile de verificare din noiembrie